Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Καλαμάτα: Να αποφυλακιστεί ο άνεργος που δεν πλήρωσε το πρόστιμα για τα διόδια


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Την άμεση αποφυλάκιση του ανέργου που στάλθηκε στη φυλακή γιατί δεν πλήρωσε πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων, αξιώνει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα στο Νομό Μεσσηνίας. 

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Το Πταισματοδικείο Καλαμάτας επέβαλε ποινή φυλάκισης σε άνεργο, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων.

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του λαού και να απαιτήσει:


Εδώ και τώρα άμεση αποφυλάκιση, ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης και διαγραφή του χρέους λόγω της δράσης του.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν αναιρεί του νόμους της ΝΔ που ποινικοποιούν την άρνηση πληρωμής διοδίων, αλλά τους εφαρμόζει.

Αυτό το περιστατικό προστίθεται σε μια σειρά διώξεων, μηνύσεων και καταδικαστικών αποφάσεων σε αγωνιστές, απεργούς, συνδικαλιστές, που είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 1, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2 συνεχίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 10 Οκτώβρη 2017, σύρονται σε δίκη κατηγορούμενοι, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και των ταξικών Συνδικάτων στο Νομό Μεσσηνίας, επειδή οργάνωσαν απεργιακή κινητοποίηση κατά την απεργία στις 27/11/2014 έξω από την πολυεθνική "Lidl".

Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και ο ΣΕΒ. Απαιτεί συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής.

Ο λαός πρέπει σήμερα να οργανωθεί, να παλέψει συλλογικά μέσα από τα σωματεία, τις εργατικές οργανώσεις, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, να σπάσει την τρομοκρατία, στοχεύοντας την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Διεκδικούμε :
  • Κατάργηση όλων των διοδίων.

  • Κατάργηση κάθε δίωξης - Ακύρωση κάθε καταδίκης σε όσους αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.

  • Κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

  • Διεκδικούμε σύγχρονα οδικά έργα, ασφαλή, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νέο αντιδραστικό νόμο με τις αντιδραστικές αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία των συνδικάτων, την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις. Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας».

    902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου