Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ιστοσελίδα κατηγορεί το ΚΚΕ γιατί δεν στήριξε αντικομμουνιστική εκδήλωση!


Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ στο 19ο αντάμωμα της Ποντιακής νεολαίας στην Παναγία Σουμελά

Ένα περίεργο άρθρο σε βάρος του ΚΚΕ δημοσίευσε η ιστοσελίδα «e-pontos.gr», με αφορμή την στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Καλλιθέας για ένα ποντιακό πολιτιστικό τριήμερο του συλλόγου «Αργώ» το οποίο συμπεριλαμβάνει και μία αντικομμουνιστική «ημερίδα» με τίτλο «100 χρόνια από τον πρώτο ολοκληρωτισμό του μπολσεβικισμού». Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Καλλιθέας κατήγγειλαν ότι εξαπατήθηκαν από τη διοίκηση η οποία ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει την χρηματοδότηση των τριήμερων εκδηλώσεων αποκρύπτοντας την αντικομμουνιστική «ημερίδα»! Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέφεραν το θέμα, ζητώντας την ακύρωση της χρηματοδότησης, κάτι το οποίο η δημοτική αρχή αρνήθηκε. Η διοίκηση ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη  «ημερίδα» και ότι σε αυτήν δεν θα παραβρεθεί εκπρόσωπός της.


Η ιστοσελίδα «e-pontos.gr» αφήνει να εννοηθεί με το «για μία ακόμα φορά» ότι το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σε Ποντιακές εκδηλώσεις. Η ιστοσελίδα όμως δεν μας λέει που και πότε έγινε αυτό! Η ιστοσελίδα προφανώς δεν έχει πληροφορηθεί ότι το ΚΚΕ, εκτός του ότι ποτέ δεν αρνήθηκε να συμμετάσχει σε Ποντιακές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβάνει πάντα στο πρόγραμμα των μεγάλων φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή ποντιακή μουσική, τραγούδι και χορό. Η ιστοσελίδα «e-pontos.gr» προφανώς δεν πληροφορήθηκε την παρουσία και την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, φέτος το καλοκαίρι στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά της Βέροιας στο 19ο αντάμωμα της Ποντιακής νεολαίας!
Όσον αφορά την συγκεκριμένη εκδήλωση στην Καλλιθέα, τι κάνει πως δεν καταλαβαίνει το «e-pontos.gr»;! Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί «ημερίδα» με θέμα «100 χρόνια από τον πρώτο ολοκληρωτισμό του μπολσεβικισμού». Εάν δεν γνωρίζει ο αρθογράφος, πράγμα που δεν το νομίζουμε, θα μπορούσε απλά να πληκτρολογήσει στο google τη λέξη «μπολσεβικισμός» και να διαπιστώσει ότι πρόκειται για το κόμμα του Λένιν, πρόκειται για το Κομμουνιστικό Κόμμα! Ακόμα όμως κι αν δεν καταλαβαίνει ο αρθογράφος την αντίθεση του ΚΚΕ όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του Κομμουνισμού ως ολοκληρωτισμού, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει το απαράδεκτο της ταύτισης του κομμουνισμού με τον φασισμό, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει ότι αυτού του είδους η αντιμετώπιση του κομμουνισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδήγησε τους φασίστες σε τόσο υψηλά εκλογικά ποσοστά σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να ταυτίζεις τους εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής με τους Ναζί εκτελεστές τους, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεις τον Ρίτσο φασίστα και να τον ταυτίζεις με τον Χίτλερ, δεν καταλαβαίνει ούτε το ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει με μία αντικομμουνιστική εκδήλωση;! Δηλαδή το «e-pontos.gr» και ο αρθογράφος του είναι ικανοί να κατηγορήσουν τους κομμουνιστές επειδή δεν θα πάρουν μέρος μελλοντικά σε μία εκδήλωση με τίτλο «έργα και ημέραι των κομμουνιστοληστοσυμμοριτών» ή «η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού»;! Δηλαδή ο αρθογράφος του «e-pontos.gr» θα κατηγορούσε και την Νέα Δημοκρατία εάν αυτή δεν έπαιρνε μέρος σε μια εκδήλωση με θέμα που θα σπίλωνε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ή εάν ζητούσε να μην χρηματοδοτηθεί μια τέτοια εκδήλωση;!

Δυστυχώς ο αντικομμουνιστικός οίστρος ορισμένων είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να αντιληφθούν τα όρια μεταξύ της κριτικής και της αστειότητας!

Νίκος Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου