Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΒ Η ψήφιση των προαπαιτούμενων ενισχύει την καπιταλιστική ανάκαμψη




Προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάκαμψη θεωρεί ο ΣΕΒ την εφαρμογή του μνημονίου και φυσικά την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων είναι και το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, ως συνέχεια της μείωσης των μισθών και του παγώματος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Η εφαρμογή του προγράμματος τονώνει την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη», αναφέρει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας και προσθέτει ότι «η επικείμενη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων αναμένεται να απομακρύνει την όποια αβεβαιότητα, ενισχύοντας τις προοπτικές για ισχυρότερη ανάκαμψη το 2018». Άλλωστε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΕΒ δήλωσε πως το πολυνομοσχέδιο υλοποιεί «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας».


Οι αναφορές του ΣΕΒ επιβεβαιώνουν ότι είναι όρος για την καπιταλιστική ανάκαμψη η φτηνή εργατική δύναμη, οι εργασιακές συνθήκες ζούγκλας και κυρίως η σταθεροποίηση αυτής της κατάστασης την «επόμενη μέρα» της τυπικής εξόδου από τα μνημόνια. Κερδισμένοι σαφώς οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές, στον τουρισμό και στις μεταφορές.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΒ, «ο νέος χρόνος ξεκινάει με την οικονομία να ενισχύεται από το δυναμισμό των εξαγωγών, οι οποίες ευνοούνται από τη σταθερή βελτίωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, τροφοδοτώντας την ανάπτυξη της μεταποίησης». Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε μια χρονιά μεγαλύτερων κερδών διότι «η μεγέθυνση του τουρισμού, λόγω αρχικά γεωπολιτικών εξελίξεων, φαίνεται να εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο, ενώ οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα κερδίζουν έδαφος, καθώς η Ελλάδα γίνεται σταδιακά ένας ευρωπαϊκός εμπορικός κόμβος μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμένων, των αεροδρομίων και των σιδηροδρόμων».

902gr 

Όλοι  στα  Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σήμερα Δευτέρα, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου