Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

''ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ''....ΑΠΟ ΤΟ ''ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ'' !!!


 
Τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας για τον ''νέο'', ενιαίο πλέον φορέα της....''Κεντροαριστεράς'' χάραξε με την εισηγητική της ομιλία στο ιδρυτικό Συνέδριο του ''Κινήματος Συνλλαγής'', στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η Φωφώ Γεννηματά.

«Κηρύσσουμε Ανέκδοτο Αγώνα για την Αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και την ισχυροποίηση της  θέσης της Ελλάδας στον κόσμο» υπογράμμισε η Φωφώ Γεννηματά κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των εργασιών του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ''Κινήματος Συναλλαγής''.
 
 

 
«Θέλουμε τη δύναμη για να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ» !!!, είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της παράταξης είναι η επιστροφή σε....ρόλο πρωταγωνιστή.
 
«Επιδιώκουμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με την καθοριστική ενίσχυση μας. Ώστε να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ που κρατά τη χώρα στο χθες», συμπλήρωσε η Φ. Γεννηματά.
 
 

 
Η επικεφαλής του....''νέου φορέα'' επέμεινε πως το στρατηγικό δίλημμα είναι πρόοδος ή συντήρηση καθιστώντας σημαντικό ορόσημο τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, όπου, όπως είπε, θα είναι εκ των πραγμάτων μία Πανευρωπαϊκή μάχη των Σοσιαλιστών απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό. «Πρόοδος είναι η πίστη στις δυνατότητες του ανθρώπου. Η λογική, η εξέλιξη, η αξιοκρατία, η διαφάνεια,  η αισθητική. Θέλουμε να εκφράζουμε όλους τους πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες και τις ζωντανές
 
   
 
παραδόσεις του Ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του Πολιτικού Φιλελευθερισμού, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Οικολογίας».
 
Τέλος, η Φ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος, τις εσωτερικές διαφωνίες και αγκυλώσεις επιχειρώντας κατ αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την αδυναμία του νέου φορέα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων
 
 
και των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. «Δεν ήμουν πάντοτε ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε αυτή η συζήτηση – αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές. Γι αυτό δέχτηκα, σε αυτή τη μεταβατική φάση, αντί τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα», τόνισε η Φ. Γεννηματά, που εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το ''Κίνημα Συναλλαγής'' αντιπροσωπεύει ένα κοινωνικό ρεύμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου