Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΧΡΕΟΣ....ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ !!! [ video ]



Στο 180,4% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (322,568 δισ. ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση κατά 11,907 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα νέα στοιχεία φανερώνουν για πολλοστή φορά ότι τα κάθε «χρώματος» 

  


κυβερνητικά αφηγήματα περί....''ελάφρυνσης του χρέους'' αποτελούν μια ακόμα απάτη με την οποία το κρέας βαφτίζεται ψάρι. 
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ και ακολουθούν η Ιταλία (133,4%), η Πορτογαλία (126,4%) και το Βέλγιο (106,3%). Το χαμηλότερο επίπεδο δημόσιου χρέους κατέγραψαν η Εσθονία (8,7%), το Λουξεμβούργο (22,2%) και η Βουλγαρία (24,1%).


 

Μετά από οκτώ χρόνια άγριας λιτότητας! Τέσσερα μνημόνια, πλήθος μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων, το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς. 

Το χρέος σήμερα είναι στα 322,568 δι. ευρώ, στο 180,4% του ΑΕΠ. Το Μάρτιο του 2010, πριν τη προσφυγή στα μνημόνια, το χρέος ήταν στα 310,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Δελτίο Δημοσίου Χρέους και στο 146% του ΑΕΠ της χώρας και μη βιώσιμο. 


 Με δεδομένο ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2010 ήταν στα 222 δισ. ευρώ, και το 2009 στα 231 δισ. ευρώ, διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι παρά την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού, το δημόσιο χρέος ανεβαίνει την ανηφόρα. 
Το δημόσιο χρέος φουσκώνει αντί να περιορίζεται, παρά τα πολυδιαφημιζόμενα «κουρέματα» (PSI+, «επαναγορά ομολόγων») που τελικά λεηλάτησαν μόνο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημόσιων οργανισμών.


 
Τα στοιχεία για τα επίπεδα χρέους είναι αποκαλυπτικά για την αποτυχία των …''προγραμμάτων διάσωσης'' πέντε χρόνια μετά. 
Αποδεικνύουν ότι τα μνημόνια δεν επιβλήθηκαν για να επιτευχθεί μείωση του ελληνικού χρέους, αλλά για να επιβληθούν οι αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις  με στόχο την μείωση μισθών, την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ανατροπή συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την καρατόμηση παροχών υγεία – πρόνοιας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


 
 
Το χρέος είναι μεγαλύτερο στο τέλος του α’ τριμήνου του 2018, από όσο ήταν το 2010, όταν ξεκινούσαν τα μνημόνια παρά τις …«ενέσεις σωτηρίας» των δανειστών που έφτασαν τα 240 δισ. 
ευρώ. Βέβαια οι «ενέσεις», δεν ήταν τίποτα περισσότερο από νέα δάνεια, που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού, την ίδια ώρα που Ευρωπαίοι και ντόπιοι τραπεζίτες αξιοποιούσαν τα χρήματα για διασώσουν τις χρεωκοπημένες τράπεζες τους…  





imerodromos

2 σχόλια:

  1. ΘΕΜΑ:"ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΝΤΕΜΕΚ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ-ΜΚΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!




    ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ Πολιτική Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική (Π.Ε.Ο.Σ.)!

    Διότι για να έχεις Π.Ε.Ο.Σ. πρέπει να έχεις Πολιτική/Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική Αντίληψη!

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΑΙ: ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΔΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΑΠΟ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΑΧΑΛΑ ΝΑ ΈΧΕΙ Π.Ε.Ο.Σ.;;;

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΈΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ!


    ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΑΝΤΙΛΗΨΗΕΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ (ΟΜΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ "ΚΛΕΒΑΝ" ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ... ΤΣΑΚ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΌΤΙ... ΗΘΕΛΑΝ!!! ΓΙΑΥΤΟ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ!!!) ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ "Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΈΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ/ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑ Universalis!!!



    Και ΑΚΟΥΣΤΕ ΝΤΕΜΕΚ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝ (ΤΗ) ΑΛΛΟΔΑΠΗ:


    1ον. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΙΣΑΝ/ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΝ/ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!!!

    2ον. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΤΟΥΣ 3 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΩΡΙΚΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ) ... Άλλοιώς ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΤΡΩΓΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ!!!

    3ον. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!
    Και για να ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΕ ΝΤΕΜΕΚ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΡΕ ΡΕΜΠΕΣΚΙΕΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ... ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "Τροπή" ΤΟΥ ΝΟΥ και ΟΧΙ Ο "Τρόπος"!!! Άλλο "Τροπή" (Έννοια Φυσικής) και Αλλο "Τρόπος" (με τον "Τρόπο" που σκέφτονται οι Αρουραίοι Σκέφτεστε και Εσείς)!!!


    Για να Τελειώνουμε με Τας ΞΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑΣ Λακεδοραγιάδικας Πορδάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..."χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας μπλά μπλά μπλά έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου (!!!;;;) μπλά μπλά μπλά έχουν αυτό τέλεια μπλά μπλά μπλά μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη μπλά μπλά μπλά... και μπλά μπλά μπλά"!!!

    Ρέ Σείς τί Σκόνες Σας πλασάρει ο Καρανίκας;;;

    ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!

    ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;

    ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;; ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

    ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ 2015 ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΟΣ;;;

    ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ΤΙ ΕΙΤΑΝ;;; Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ;;

    ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; ΤΟ ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ;;;;

    Και μιλάτε Εσείς Αγγλοαμερικανό Λακεδοραγιάδες για την Ρωσία και Ιδιαίτερα για τον ... ΛΑΒΡΩΦ;; ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;;

    Κρίνεται ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ;;; ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΌΤΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ;;;

    ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΒΡΩΦ ΠΟΥ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΝ.ΔΥ. ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 (και αφήστε να μετράται σε ... μέρες!!!) ΜΗΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΦΙΛΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΝΑΤΟΪΚΗ ΧΩΡΑ;;;;; Η ΡΩΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ;;;

    Ο ΛΑΒΡΩΦ ΈΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΌΜΩΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ καθαρά χαρακτηριστικά ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ!!!

    ΌΣΑ ΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΈΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ - Ρεμπεσκιέδες!!;




    ΥΓ.: Και για ΤΟΥΣ Δυνατούς Λύτες: Ποιός Έγραψε το Κάτωθεν το 1896;;;!

    «Τίς ημύνθη περί πάτρης; Και τι πταίει η γλαύξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
    Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, ΕΚΑΤΕΣΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΨΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.

    Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν «φούρνους με καρβέλια», δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.
    Τό τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών, τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…
    Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
    Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεωκοπίας».

    Πηγή: Από την εφημερίδα Ακρόπολη το 1896,

    ΑπάντησηΔιαγραφή