Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Μαγνήτης




Το επεισόδιο ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς στη Μαύρη Θάλασσα έγινε την Κυριακή το απόγευμα. Την επόμενη ακριβώς μέρα, το πρωί της Δευτέρας, ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο «σηκώθηκε» από τη βάση της Σούδας και κατευθύνθηκε προς την Κριμαία, για να αποτελέσει το «μάτι» και το «αυτί» του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το θέμα αποκαλύφθηκε από ρωσικά Μέσα και επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από τα ουκρανικά, την ώρα που το κατασκοπευτικό βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας. Η άμεση ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας για ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο δείχνει το ρόλο που παίζει στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια όχι μόνο στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και προς Βορρά, στον ανταγωνισμό του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο πόσο επικίνδυνη είναι η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, με τις βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια από τον Εβρο έως την Κρήτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η χώρα καθίσταται «μαγνήτης» σε περίπτωση που η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση κλιμακωθεί, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης, την οποία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, έχει για αποστολή και τον αποκλεισμό του ρωσικού στόλου που πλέει ανοιχτά της Συρίας από τη Μαύρη Θάλασσα...

Αλλοθι
 
Τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και όχι τους χιλιάδες υπερχρεωμένους δανειολήπτες ισχυρίζεται ότι κυνηγάει η κυβέρνηση, με την κατάργηση ακόμα και της στοιχειώδους προστασίας της πρώτης κατοικίας που σχεδιάζει από τη νέα χρονιά. Θυμίζουμε ότι πρόθεση της κυβέρνησης, σε συνεννόηση με την ΕΕ και τους τραπεζικούς ομίλους, είναι να καταργήσει το σημερινό (κουτσουρεμένο) καθεστώς «προστασίας» και να θεσπίσει ένα σύστημα επιδότησης των δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια, μόνο για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά. Αυτό σημαίνει ότι τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών οικογενειών θα βρεθούν άμεσα εκτεθειμένα στις ορέξεις και τους εκβιασμούς τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων. Στόχος είναι να μειωθεί η έκθεση των τραπεζών στα «κόκκινα» δάνεια, που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών που σήμερα προστατεύονται, θα βρεθούν αργά ή γρήγορα αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς. Σ' αυτά τα σχέδια, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και κοροϊδεύει το λαό όταν υπόσχεται ένα «δικαιότερο» τάχα σύστημα, ενώ στην πραγματικότητα θέλει να μειώσει στο ελάχιστο αυτούς που σήμερα προστατεύονται έστω και υποτυπωδώς από τους πλειστηριασμούς. Αυτή είναι η ουσία και πρέπει ο λαός να πάρει έγκαιρα τα μέτρα του, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και πραγματικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

«Πρόοδος»
 
Σαν να μην έφτανε το «προοδευτικό μέτωπο» που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε και ο Κυρ. Μητσοτάκης, από εκδήλωση στον Γοργοπόταμο, για να πει ότι «χρειάζεται να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της προόδου σε ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής». Ο μεν Τσίπρας θέλει «προοδευτικό μέτωπο» ενάντια στην «ακροδεξιά», με την οποία βεβαίως συγκυβερνά και ξεπλένει, ο δε Μητσοτάκης προπαγανδίζει την «ενότητα προοδευτικών δυνάμεων» ενάντια στην «ανικανότητα, τη δημαγωγία, τον κυνισμό»... Θυμίζουμε ότι ο Γοργοπόταμος έχει αξιοποιηθεί προπαγανδιστικά και από τον Π. Καμμένο, που παρουσίασε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως «δικαίωση» της ιστορικής αντιστασιακής πράξης, παρομοιάζοντας ξεδιάντροπα τον Τσίπρα με τον ΕΛΑΣ και τον ίδιο με τον ΕΔΕΣ! Φαίνεται ότι όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, τόσο περισσότερο, εκτός από την Ιστορία θα ταλαιπωρούνται και λέξεις και έννοιες όπως «πρόοδος», «αντίσταση» κ.λπ., ειδικά από τις δυνάμεις εκείνες που «ομού και αντάμα» τσακίζουν τους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας την πιο αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική. Τα «προοδευτικά μέτωπα», από τη μία, και οι «ενώσεις δυνάμεων της προόδου», από την άλλη, στην πραγματικότητα αποτελούν «μαύρο μέτωπο» για τη λαϊκή πλειοψηφία, που έχει κάθε συμφέρον να ξεμπερδεύει και με τους μεν και με τους δε.

Ξετσιπωσιά
 
Τη «νέα εθνική στρατηγική», που είναι μάλιστα και «αριστερή» (!), λανσάρει η κυβέρνηση. Οπως γράφει ο κυριακάτικος Τύπος, αυτή συνίσταται στην ενεργό συμμετοχή στο «νέο σχήμα ασφάλειας» που οικοδομούν οι ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου (βλέπε τριμερείς με Ισραήλ, Κύπρο και άλλες χώρες), που θα λειτουργεί στη βάση το ΝΑΤΟικό δόγμα, χωρίς να οδηγεί άμεσα σε ένταξη αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα μάλιστα με την κυβέρνηση, προϋπόθεση γα να πετύχει αυτό το «σχήμα», είναι να εξομαλύνει τις σχέσεις του το Ισραήλ με τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου και ταυτόχρονα να αναβαθμιστούν Ελλάδα και Κύπρος ως «προτιμητέοι» σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, έναντι της Τουρκίας. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται μάλιστα ότι όλο αυτό το «σχήμα» είναι αναγκαίο για να εγγυηθεί την «εθνική κυριαρχία» της Ελλάδας, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξετσιπωσιά από αυτήν που κάνει η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας ως δήθεν «αριστερή» και φιλολαϊκή εξωτερική πολιτική τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και την έκθεση του λαού στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που όχι μόνο δεν εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά αποτελούν τον «νούμερο 1» κίνδυνο της ειρήνης και της σταθερότητας, όπως έχει άλλωστε αποδειχτεί και ιστορικά. Επομένως, η «νέα εθνική στρατηγική» της κυβέρνησης είναι τόσο παλιά όσο και τα συμφέροντα της αστικής τάξης την οποία υπηρετεί, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων. Για δικό της λογαριασμό μπλέκει το λαό σε θανάσιμους κινδύνους, για την «ανάπτυξη» και την «ευημερία» των δικών της κερδών βαθαίνει την εμπλοκή στους βρώμικους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.





Ριζοσπάστης   Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου