Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Αυτή είναι η άθλια μοίρα των «σκυλευτών». Να μνημονεύουν πιότερο τους χορηγούς τους από τους «τιμώμενους»!



Με ένα άθλιο θέατρο και απύθμενη υποκρισία τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου, χρησιμοποίησαν για μια ακόμη χρονιά το όνομα του Αγωνιστή και Κομμουνιστή Δημάρχου Παναγιώτη Αφαλή, στον αγώνα δρόμου που διοργανώνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στην τελετή έναρξης ο Δήμαρχος κ. Δανιηλίδης
  -  Δεν ντράπηκε να ευχαριστήσει τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα αθλητικά τμήματα του Δήμου. Τους έκρυψε όμως πως λίγους μήνες πριν ευχαριστούσε το ίδιο κάποιους άλλους συμβασιούχους - 22 εργαζόμενους στην καθαριότητα - για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν να κρατήσουν καθαρό το Δήμο από τα χιόνια και τους πάγους. Σήμερα αυτούς τους συμβασιούχους, με δική του απόφαση, τους ΑΠΟΛΥΕΙ, στέλνοντας τους στην ανεργία.
 
-        Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δημότες, κρύβοντας τους όμως πως αρνείται τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για δωρεάν συμμετοχή άνεργων και φτωχών οικογενειών στα αθλητικά και πολιτιστικά τμήματα του Δήμου
 
-        Δεν ξέχασε βέβαια να ευχαριστήσει τους «χορηγούς» της εκδήλωσης για τα μπλουζάκια (με την τυπωμένη στάμπα τους), τα αθλητικά παπούτσια «υψηλής τεχνολογίας», τα νερά, τους χυμούς και τα φρούτα που προσέφεραν.
Ένα μόνο “ξέχασε” να αναφέρει ο κ. Δήμαρχος.
Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Αφαλής στο όνομα του οποίου διοργανώνει τον αγώνα αυτόν
Κουβέντα δεν είπε για την ζωή του, για την ιστορία του, για τους αγώνες του.
Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο βέβαια από τον συγκεκριμένο Δήμαρχο και τη διοίκησή του.
Γιατί αυτή είναι η άθλια μοίρα των «σκυλευτών». Να μνημονεύουν πιότερο τους χορηγούς  τους από τους «τιμώμενους».
Είναι αυτοί εξάλλου που πριν προλάβουν καλά-καλά να εκλεγούν στον ενιαίο Δήμο, και όσο ζούσε ακόμη ο Παν. Αφαλής, τον κατηγορούσαν μέσα από το περιοδικό τους (τεύχος 111) με τις πιο αισχρές συκοφαντίες.
Σκυλεύουν τη μνήμη του συντρόφου μας, όσοι σήμερα χρησιμοποιούν το όνομα του, ώστε με “αριστερό” ή “προοδευτικό” δήθεν προφίλ, να περνάνε τα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα.
Ο Π. Αφαλής πήρε μέρος στους αγώνες του Μάη του 36 παλεύοντας για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με ανθρώπινες συνθήκες και αξιοπρεπείς μισθούς.

Ο Π. Αφαλής δεν αγωνίστηκε, δεν φυλακίστηκε, δεν εξορίστηκε:
-        για Δήμους που χαρατσώνουν με δημοτικούς φόρους και ανταποδοτικά τέλη την εργατική-λαϊκή οικογένεια
-        για διοικήσεις που ΑΠΟΛΥΟΥΝ εργαζομένους, ακόμη και όταν έχουν δικαιωθεί από το δικαστήριο
-        για να βγαίνουν στο σφυρί σπίτια λαϊκών νοικοκυριών
-        για να καρατομούνται κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα
-        για κυβερνήσεις που μετατρέπουν την χώρα μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων

Ο Παν. Αφαλής, ήταν από τους λίγους αγωνιστές που μέσα από την 80χρονη πορεία του στις γραμμές του ΚΚΕ, τίμησε επάξια τον τίτλο του Αγωνιστή και του Κομμουνιστή Δημάρχου.

Η μόνη τιμή που σήμερα μπορεί να δοθεί στον Παν. Αφαλή, είναι η συμπόρευση και η συμμετοχή με το ΚΚΕ, στον αγώνα για να αλλάξει ριζικά αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που μόνο φτώχεια, εξαθλίωση και πόνο φέρνει στον λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου