Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ενώπιος ενωπίω με το φονιά Ρουπακιά η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο



Mία ακόμα τεράστια δοκιμασία για τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα η σημερινή παρουσία του μαχαιροβγάλτη ναζί δράστη Γιώργου Ρουπακιά στο δικαστήριο, καθώς ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

 Μια σημαντική διαδικασία για την πολυαναμενόμενη και απροσδιόριστη ως τώρα χρονικά ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε σήμερα, καθώς άρχισαν να απολογούνται οι 18 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Τριμελές Εφετείο  Κακουργημάτων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν 14 από τους 18 συνολικά κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που μαχαίρωσε στην καρδιά εν ψυχρώ τον αντιφασίστα μουσικό πριν έξι χρόνια στο Κερατσίνι. 

  
Η διαδικασία άργησε να ξεκινήσει κι ο Ρουπακιάς, που πριν τρία χρόνια αποφυλακίστηκε και βρίσκεται έκτοτε σε κατ’ οίκον περιορισμό, μπήκε από την πλαϊνή πόρτα. Η Μάγδα Φύσσα, ερχόμενη αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με το φονιά του γιου της, ταράχτηκε συναισθηματικά, όπως ήταν ανμενόμενο. Με αποτέλεσμα γνωστοί της να προστρέξουν σε ό,τι χρειαζόταν και την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να τη ρωτά αν χρειάζεται βοήθεια ή επιθυμεί να βγει από την αίθουσα. Εκείνη απάντησε πως απλά ταράχτηκε, και μετά από λίγη ώρα βγήκε δακρυσμένη από την αίθουσα. Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας. 

Κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία είναι Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της διαβόητης τοπικής της ΧΑ στη Νίκαια, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για απλή συνέργεια και θα απολογηθούν με αλφαβητική σειρά, κάτι που σημαίνει πως ο Ρουπακιάς θα είναι δέκατος στη σειρά.  

Ευχόμαστε όντως η δίκη να βρίσκεται πια στην τελική της ευθεία και να υπάρξουν σύντομα οι αρμόζουσες αποφάσεις, για να βρει η ίδια και όλοι όσοι υπέφεραν από τη δράση των ναζί δολοφόνων όλ’ αυτά τα χρόνια κάποια ελάχιστη και στοιχειώδη δικαίωση.

Με πληροφορίες από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου