Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΣΙΔΕΝΟΡ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Συνεχίζουν τον αγώνα με συγκέντρωση την Πέμπτη στον όμιλο «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 



Κόντρα στην επιχείρηση τρομοκρατίας της εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με απολύσεις, δικαστικές διώξεις και διεκδικήσεις αποζημιώσεων, οι εργαζόμενοι της «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις και εργαζόμενους όλων των κλάδων. Συνεχίζουν τις δίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ανά δίωρο και την Πέμπτη 25 Ιούλη μεταβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ομίλου της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» στο Μαρούσι.


Σήμερα Τετάρτη, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, εκδικάστηκε η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους η εργοδοσία, αξιώνοντας να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους και να της επιδικαστεί αποζημίωση 5.000 ευρώ για κάθε νέα στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν από εδώ και στο εξής. Οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας κατέρρευσαν στην ακροαματική διαδικασία. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Στη συγκέντρωση συμπαράστασης, που πραγματοποιήθηκε έξω από τα Δικαστήρια, βρέθηκαν μαζικά εργαζόμενοι από τον κλάδο του Μετάλλου, που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου, εργαζόμενοι άλλων κλάδων που συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της «ΣΙΔΕΝΟΡ» και την καταδίκη τους στην επιχείρηση εργοδοτικής τρομοκρατίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. (Δείτε εδώ video).

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών παραβρέθηκε και ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μεταφέροντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους.

Θυμίζουμε ότι η ένταση της εργοδοτικής επίθεσης, με τη δικαστική δίωξη και τις 35 απολύσεις συμβασιούχων, ήρθε μία μέρα μετά τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, όπου οι εργαζόμενοι, αψηφώντας τις απειλές της εργοδοσίας, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία συνέχιση των δίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας και κλιμάκωση του αγώνα τους με κινητοποίηση στην Αθήνα.

902gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου