Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Νίκη της Κούβας στον ΟΗΕ: Όχι στον Αποκλεισμό – 187 υπέρ, 3 κατά, 2 αποχές ─ Και δύο εκδηλώσεις στο STUDIO



Τα όνειρά μας δεν θα μπλοκαριστούν ποτέ, ο λαός μας είναι αποφασισμένος να τραβήξει το δρόμο του.

Το αίμα των πεσόντων, ο ιδρώτας του λαού μας δεν θα πάνε στράφι.
Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας και για το έργο του λαού μας στην οικοδόμηση ενός κυρίαρχου σοσιαλιστικού κράτους.



Από την Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα λάβαμε στις 22.11.2019 την ακόλουθη ανακοίνωση:



Αθήνα, 7 Νοεμβρίου

Μια συντριπτική νίκη πέτυχε η Κούβα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που με 187 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 2 αποχές ενέκρινε το ψήφισμα:
«Ανάγκη να δοθεί τέλος στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα».
Ο κόσμος απορρίπτει ξανά τον αποκλεισμό. Η εντυπωσιακή και συγκινητική πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας καταγράφτηκε στις τοποθετήσεις των κρατών-μελών στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, που τάχθηκαν υπέρ της Κούβας και κατά του αποκλεισμού του λαού μας από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επανέλαβαν και φέτος την αντίθεσή τους στο ψήφισμα, ένα δίδυμο στο οποίο ενσωματώθηκε και η Βραζιλία του Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Η Κολομβία και η Ουκρανία απείχαν.
Η Μολδαβία δεν άσκησε το δικαίωμά της να ψηφίσει.
Επί 28 συναπτά έτη, από το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εγκρίνει με αυξημένη πλειοψηφία το ψήφισμα της Κούβας, απαιτώντας την άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, που εδώ και 60 χρόνια επιβάλλουν στο νησί.
Αυτό καταδεικνύει, όπως λέει ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγες  Παρίγια την «αδιαμφισβήτητη απομόνωση των Ηνωμένων Πολιτειών».

Κινηματογράφος STUDIO: Τρία χρόνια από το θάνατο του Φιντέλ. Κυριακή 24.11.2019, 19.00. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι βάναυσες πιέσεις που άσκησαν οι ΗΠΑ εναντίον πολλών χωρών, και τις οποίες η Κούβα θαρραλέα καταδίκασε, αντικατοπτρίζουν την ηθική χρεοκοπία και τη σήψη της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης.
Αυτό που συνέβη στη Γ.Σ. του ΟΗΕ είναι μια νίκη της αλήθειας και της δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζουμε ότι ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που επιβάλλεται στην Κούβα είναι ένα πλέγμα νόμων και διοικητικών διατάξεων που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Το μπλοκέο (: bloqueo, αποκλεισμός), μετά το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης, ήταν το μόνιμο εργαλείο της πολιτικής των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, μαζί με τη συνεχή και απροκάλυπτη επίθεση, την υπονόμευση και την προπαγάνδα, στην επιθυμία τους να επιτύχουν το στόχο τους για την ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης, να γκρεμίσουν τη σοσιαλιστική επανάσταση, να επαναφέρουν τον καπιταλισμό και να ανακτήσουν την ηγεμονία και την κυριαρχία τους πάνω στη χώρα μας.
Αλλά δεν τα κατάφεραν, παρά τις συνεχείς ενέργειές τους.

Εμπάργκο: Ο πόλεμος εναντίον της Κούβας. Η μία από τις δύο ταινίες-ντοκουμέντα που θα προβληθούν στην πιο πάνω εκδήλωση (24/11/2019) στον κινηματογράφο STUDIO. Για την άλλη ταινία βλέπε στην επόμενη αφίσα.

Η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ αναζωπυρώνει με ένταση τις εχθροπραξίες της προς στην Κούβα, με στόχο να πλήξει τις βασικές ανάγκες του λαού και τις καθημερινές του δραστηριότητες και στη συνέχεια να κατηγορήσει ως υπαίτιο την κυβέρνηση της Κούβας.
Θέλουν να διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό για να αναγκαστούμε να κάνουμε πολιτικές παραχωρήσεις.
Η ιμπεριαλιστική στρατηγική των ΗΠΑ δεν είναι καινούργια, όπως δεν είναι καινούργια και η απάντησή μας με αντίσταση και αξιοπρέπεια, που είναι οι σταθερές μας αυτά τα 60 χρόνια Επανάστασης.
Η Κουβανική Επανάσταση ήταν πάντα και θα είναι αλληλέγγυα με όλους τους λαούς και μόνιμη έμπνευση για όσους θέλουν έναν καλύτερο κόσμο.

Κινηματογράφος STUDIO: Κάτω τα χέρια από την Κούβα. Τετάρτη 27.11.2019, 18.30

Η Κούβα έχει δώσει το αίμα της και την ακάματη δουλειά της με χιλιάδες συνεργαζόμενους διεθνιστές ανά τον κόσμο, που βοηθάνε τους λαούς, που δεν λεηλατούν τον πλούτο τους, που τους προσφέρουν μόνο υγεία και γνώση.
Η Κούβα δεν θα παραδοθεί, ούτε θα παραβεί τις αρχές της και δεν θα πάψει να είναι αλληλέγγυα και διεθνιστική.
Η Κούβα θα παραμείνει αρραγής στις αρχές της. Τα 60 αυτά χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης έχουν σφραγιστεί με την ηρωική αντίσταση και τις νίκες του λαού μας.
Τα όνειρά μας δεν θα μπλοκαριστούν ποτέ, ο λαός μας είναι αποφασισμένος να τραβήξει το δρόμο του.

Η Τέχνη Του Να Επιβιώνεις (El Mérito Es Estar Vivo) των Όττο Μιγκέλ και Γκουσμάν Γκερέρο. Αποσπάσματα από ιστορικές ομιλίες του Φιδέλ Κάστρο. Η δεύτερη ταινία-ντοκουμέντο που θα προβληθεί στην εκδήλωση του κινηματογράφου STUDIO στις 24/11/2019.

Η Κούβα είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη χώρα. Κι αυτό επειδή κέρδισε την ανεξαρτησία της μόνη της και ξέρει και είναι σε θέση να την υπερασπιστεί με τίμημα μεγαλύτερες θυσίες και κινδύνους.
Το αίμα των πεσόντων, ο ιδρώτας του λαού μας δεν θα πάνε στράφι.
Δεν δεχόμαστε απειλές ή επιθέσεις από ξένες δυνάμεις.
Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας και για το έργο του λαού μας στην οικοδόμηση ενός κυρίαρχου σοσιαλιστικού κράτους.
Σ’ αυτόν το σκληρό αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αδικία, η Κούβα μπορούσε πάντα να υπολογίζει στην υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, που απέδειξε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της ενάντια στον άδικο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ.

Embacuba Grecia y Cubadebate

(Μτφρ. από το ισπανικό κείμενο: Μπ. Ζ.)

Υπενθυμίζουμε τις δυο εκδηλώσεις στο STUDIO New Star:
1. Τρία χρόνια από το θάνατο του Φιντέλ. Κυριακή 24.11.2019, 19.00
2. Κάτω τα χέρια από την Κούβα. Τετάρτη 27.11.2019, 18.30


 

katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου