Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

«Δεν θα επιτρέψουμε να πατήσει τα πόδια του το "Δίκτυο" μέσα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου»


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΗ



Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

«Δεν θα επιτρέψουμε να πατήσει τα πόδια του το "Δίκτυο" μέσα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Για μας είναι αιτία πολέμου και απευθείας ανάμειξη στα εσωτερικά του συνταξιουχικού κινήματος. Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΕΚΗ να μη γίνει δεκτό το αίτημα του "Δικτύου"», τονίζουν Συνταξιουχικές Οργανώσεις του Ηρακλείου με υπόμνημά τους προς το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Ηρακλείου αναφέρουν τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΕΚΗ κατ’ επανάληψη επαναφέρει το ζήτημα παραχώρησης χώρου του ΕΚΗ στο "Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων". Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στα γραφεία της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου θεωρούμε αναγκαίο να γνωστοποιήσουμε στα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ τα παρακάτω:

Το συνταξιουχικό κίνημα στην πατρίδα μας έχει ιστορία 75 χρόνων, με αγώνες και δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές. Έχει Ομοσπονδίες και σωματεία σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που καλύπτουν όλους τους συνταξιούχους. Κατάκτηση του συνταξιουχικού κινήματος αποτελεί και η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ -ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ που συνενώνει και συντονίζει τη δράση των Ομοσπονδιών σε πανελλαδικό επίπεδο και των σωματείων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με αγωνιστικό προσανατολισμό και με πλαίσιο πάλης που βάζει μπροστά τις πραγματικές ανάγκες τόσο των συνταξιούχων όσο και των εργαζομένων.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, οι συνταξιούχοι όλης της Ελλάδας, συσπειρωμένοι στις Ομοσπονδίες τους και τα σωματεία τους έχουμε δώσει μεγαλειώδεις μάχες, έχουμε προχωρήσει σε μαζικότατες κινητοποιήσεις κόντρα στην πολιτική που μας πετσοκόβει τις συντάξεις και τα δικαιώματα.

Είναι γνωστή και στο ΔΣ του ΕΚΗ η δράση των συνταξιουχικών σωματείων του νομού μας όλο το προηγούμενο διάστημα και μέσα από τις συνελεύσεις και τις συσκέψεις που γεμίζουν το ΕΚΗ, καθώς και τις κινητοποιήσεις που γίνονται με πιο πρόσφατη αυτή στο Ρέθυμνο. Η αγωνιστική δράση μας και ο προσανατολισμός μας ενοχλεί διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις γιατί αποτελούμε αγκάθι στα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Το επόμενο διάστημα έχουμε μπροστά μας την οργάνωση της απάντησης που πρέπει να δώσουν από κοινού οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και οι συνταξιούχοι απέναντι στην επιδίωξη της κυβέρνησης να φέρει νέο ασφαλιστικό νόμο αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το σύστημα των τριών πυλώνων που προωθεί και προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση και ευθύνη μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης και την υφαρπαγή των αποθεματικών μέσω του τζογαρίσματος στα χρηματιστήρια.

Από το πουθενά, λοιπόν, και χωρίς να υπάρχει καμία συνδικαλιστική ανάγκη ή κενό εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια το λεγόμενο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, δημιουργώντας στην αρχή πολλά ερωτήματα στους συνταξιούχους για το λόγο της ίδρυσής του, από τη στιγμή που το συνταξιουχικό κίνημα αποτελεί μια σταθερή αγωνιστική δύναμη. Εντύπωση, επίσης, δημιούργησε η μεγάλη προβολή του από μια σειρά ΜΜΕ.

Όλα αυτά καθόλου τυχαία δεν είναι.

Αυτό το μόρφωμα αποδείχτηκε ότι στήθηκε από γνωστά στελέχη του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που όταν ήταν στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, από τις θέσεις που κατείχαν υπηρέτησαν πιστά τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και ήρθαν στο συνταξιουχικό κίνημα για να παίξουν τον ίδιο ρόλο. Όλοι αυτοί δεν επέλεξαν το δρόμο της εγγραφής τους στα υπάρχοντα σωματεία μέσω των οποίων μπορούσαν να επιδιώξουν την αλλαγή συσχετισμών υπέρ τους, που θα ήταν συνδικαλιστικά θεμιτό και εύλογο, αλλά το δρόμο της ανοιχτής υπονόμευσης και διάσπασης του κινήματος με τη δημιουργία ενός άλλου μορφώματος.

Το "Δίκτυο" είναι ανύπαρκτο μέσα στο κίνημα, δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία, δεν υπάρχουν. Ταυτίστηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση, την τρόικα και τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχοντας την προνομιακή αντιμετώπισή τους. Παρακινεί τους συνταξιούχους να κάνουν αγωγές (και όχι αγώνες) για την αποκατάσταση των συντάξεών τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με κάθε αγωγή θα πρέπει να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Παίρνει θέσεις και κάνει παρεμβάσεις που οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων μας.

Μέσα από την "δράση" του τα τελευταία χρόνια είναι πλέον εμφανής ο λόγος ύπαρξής του: Στήθηκε για να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου μέσα στο αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να χτυπήσει το ζωντανό, μαχητικό κίνημα των συνταξιούχων για λογαριασμό των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλει να αναδειχτεί σε κοινωνικό εταίρο - σταθερό συνομιλητή των εκάστοτε κυβερνήσεων για να διαπραγματεύεται πόσα θα χάσουμε με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις.

Η ΣΕΑ των Συνταξιουχικών Οργανώσεων ακολουθεί τον αγωνιστικό της δρόμο με μαζικοποίηση των σωματείων και ένταση των αγώνων για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις μας, τη μείωση του αφορολόγητου ποσού και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των παιδιών μας, που η κυβέρνηση ετοιμάζει, το νέο Συνταξιοδοτικό. Αυτό τον αγώνα, μέχρι την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών, κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει. 
Ούτε το "Δίκτυο" που δεν έχει καμιά θέση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Τα σωματεία που υπογράφουμε το παρόν υπόμνημα σας καθιστούμε υπεύθυνους. Δεν θα επιτρέψουμε να πατήσει τα πόδια του το "Δίκτυο" μέσα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Για μας είναι αιτία πολέμου και απευθείας ανάμειξη στα εσωτερικά του συνταξιουχικού κινήματος.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΕΚΗ να μην γίνει δεκτό το αίτημα του "Δικτύου"».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου