Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Στα χαρτιά έμειναν οι διαχρονικές προσπάθειες περιορισμού της λαϊκής διεκδίκησης (VIDEO)





«Θα μείνει στα χαρτιά, θα ακυρωθεί στην πράξη, η λαϊκή πάλη θα τον πετάξει στα σκουπίδια», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την χώρα με τα μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με την ψήφιση στις 9 Ιούλη του νόμου-έκτρωμα της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις.

Στην κάμερα του «902» μίλησαν, βετεράνοι και εν ενεργεία συνδικαλιστές, νομικοί, νεολαίοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνδικαλιστές αστυνομικοί, κάνοντας «φύλλο και φτερό» το περιεχόμενο του νόμου αλλά και την κυβερνητική επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε. Αναφέρθηκαν σε προηγούμενες προσπάθειες να περιοριστεί έως και να ...καταργηθεί η ταξική πάλη και η λαϊκή διεκδίκηση! Προσπάθειες, νομοθετικές και μη, που ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων. 


Ο νόμος περιέχει απαράδεκτους περιορισμούς στη δράση του λαϊκού κινήματος, προκειμένου να θωρακίσει το σύστημα. Εντάσσεται σε ένα ψηφιδωτό μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για υλοποιηθεί η επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών-λαϊκών αναγκών. Είναι κυριολεκτικά ένα «περιβόλι» κατασταλτικών-αντιδημοκρατικών διατάξεων και μια ιδιότυπη προαναγγελία των αντεργατικών μέτρων που έρχονται, με την κυβέρνηση να παίρνει προληπτικά μέτρα, έτσι ώστε να μην εκδηλωθεί η λαϊκή-εργατική διαμαρτυρία.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου