Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Ολες οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πολεμική προκεχωρημένη επιθετική αμερικανονατοϊκή βάση (VIDEO)


 
 

Τις ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν υπογράψει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και συμμετέχουν στις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, για την κύρωση της σύμβασης για τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού «Κέντρου Αριστείας αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας στα Χανιά.

Η συμφωνία είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα ενεργητικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς επισήμανε, και καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των εκάστοτε κυβερνώντων ότι δήθεν ασκούν «πολυδιάστατη και φιλειρηνική πολιτική», υπενθύμισε τις αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε μια σειρά χώρες όπως Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράν, Συρία.

«Δεν υπάρχει κανένα εθνικό συμφέρον της χώρας μας σε αυτές τις αποστολές» επισήμανε, ενώ με αφορμή την αποστολή συστοιχίας πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, σημείωσε ότι αυτή εξυπηρετεί δύο στόχους: Τα συμφερόντων των ΗΠΑ που αλλάζουν στρατηγική και μετακινούν τις δυνάμεις τους στον Ειρηνικό ωκεανό στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με την Κίνα, με την Ελλάδα να έρχεται να καλύψει «την τρύπα» με τη Σαουδική Αραβία, και παράλληλα τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες.

Πολιτική ταύτιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

«Τί φιλειρηνική χώρα είμαστε; Έχετε παραδώσει ακόμα και τις πολιτικές υποδομές στη διάθεση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ενώ στις 27 υπάρχουσες βάσεις, τώρα προστίθενται  επιπλέον 12», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης και τονίζοντας την πολιτική ταύτιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «όλες οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πολεμική προκεχωρημένη επιθετική αμερικανονατοϊκή βάση» και συμμετείχαν σε όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ που τις πληρώνει πανάκριβα ο ελληνικός λαός. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την άσκηση στα Γρεβενά που δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά μία «πρόβα πολέμου» με το Ιράν.

Επισήμανε ότι και τα ελληνοτουρκικά εντάσσονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και παρότι Ελλάδα - Τουρκία είναι «σύμμαχοι» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν προστατεύονται, αντίθετα υπονομεύονται, με ορατό τον κίνδυνο παραπέρα εμπλοκής της χώρας σε πολέμους. 

Ο ελληνικός λαός οφείλει να ξέρει ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ του κόβουν το ψωμί για να χρηματοδοτούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις δολοφονίες λαών, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης και καταλήγοντας κάλεσε σε ενδυνάμωση της πάλης κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου