Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ «Αξίζει να δίνουμε μια μικρή πληρωμή προκειμένου να βγούνε μια ώρα αρχύτερα οι συντάξεις»

 

Από Νοέμβρη επί πληρωμή πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι για απονομή σύνταξης

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι συνταξιούχοι για να ξεμπλοκάρονται οι δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις ή για να απονέμονται οι νέες, που παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις είναι συνολικά 129.000! Από αρχές Νοέμβρη θα αναλαμβάνουν την έκδοση της σύνταξης επί πληρωμή πιστοποιημένοι λογιστές και  δικηγόροι, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που την ευθύνη του κράτους και του ΕΦΚΑ να εκδώσει έγκαιρα και δωρεάν τις συντάξεις την μετακυλίει ως επιπλέον οικονομικό κόστος στον συνταξιούχο! 

«Αξίζει να δίνουμε μια μικρή πληρωμή προκειμένου να βγούνε μια ώρα αρχύτερα οι συντάξεις», δήλωσε στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, στέλνοντας το λογαριασμό στους απόμαχους της δουλειάς που επί χρόνια πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για να πάρουν έγκαιρα μια αξιοπρεπή σύνταξη χωρίς να ξαναπληρώσουν. Επίσης με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αποφεύγει να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της απονομής των συντάξεων.

Σχολιάζοντας τις επισημάνσεις συνδικάτων εργαζομένων ότι ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά, ο υπουργός Εργασίας απέφυγε να μιλήσει για τις προβλέψεις του νομοθετικού εκτρώματος κατά του δικαιώματος στην απεργία, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, τις απολύσεις συνδικαλιστών και το 10ωρο με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και ...οχυρώθηκε πίσω από τις γονικές άδειες και προς τους δύο γονείς λέγοντας ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος!

Επίσης, αναφέρθηκε στο 1 δισ. ευρώ με το οποίο θα επιδοτηθεί η τζάμπα εργασία 500.000 εργαζομένων για την απόκτηση «ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου