Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Μαθήτρια του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αδειάζει τους φασίστες

 

«Οι φασίστες δεν είναι με τους μαθητές, δεν είναι με τους εργαζόμενους γονείς μας. Είναι ό,τι πιο σκοτεινό έχει βγάλει ο ανθρώπινος νους...»

Την πραγματική στόχευση των φασιστικών επιθέσεων αποκάλυψε με θάρρος μία μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μιλώντας σε σύσκεψη Σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο που το προηγούμενο διάστημα πρωταγωνίστησε σε διαμαρτυρίες για ασφαλή σχολεία και δωρεάν Παιδεία, ήρθαν να χτυπήσουν οργανωμένα οι φασίστες με δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος φοιτητών, γονιών και μαθητών.

Η Ιουλία Βαφειάδου δήλωσε ότι όταν οι μαθητές του σχολείου οργάνωναν αγώνες για να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και να καταργηθούν οι αντι-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Κεραμέως, οι φασίστες ήταν απέναντί τους. 

«Οι φασίστες δεν είναι με τους μαθητές, δεν είναι με τους εργαζόμενους γονείς μας. Είναι ό,τι πιο σκοτεινό έχει βγάλει ο ανθρώπινος νους…

Όταν πέθαναν συμμαθήτριές μας από κορωνοϊό, έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Ποτέ δεν τους ένοιαξε η υγεία των μαθητών που είμασταν στοιβαγμένοι. Ποτέ δεν είπαν κουβέντα για τις ΜΕΘ που έχουν γεμίσει για την ΕΒΕ που κόπηκαν τόσοι χιλιάδες μαθητές […]. Σηκώνουμε το ανάστημά μας, γιατί είμαστε με το δίκιο. Δεν κάνουμε πίσω!». δήλωσε η μαθήτρια.

Αυτούς τους μαθητικούς αγώνες θέλησαν να πλήξουν οι φασίστες. Μάταια, όπως απέδειξε η Ιουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου