Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Παράξενος συντονισμός...

 

 

Χτες ήταν μία σπουδαία μέρα για τους λιμενεργάτες στο ΣΕΜΠΟ της COSCO, αλλά και για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Ο πολυήμερος αγώνας των λιμενεργατών με το Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, επέβαλε την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων που είχαν οι λιμενεργάτες για την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή τους. Πρόκειται για δικαίωση της επιλογής τους να ακολουθήσουν τον δρόμο της οργανωμένης πάλης, να μη λουφάξουν, να μην περιμένουν «σωτήρες» και να κάνουν πράξη αυτό που έλεγαν, πως «δεν θέλουμε να έχουμε άλλο νεκρό συνάδελφό μας». 

Ό,τι ικανοποιεί τους εργάτες είναι ταξικά φυσιολογικό να μην ικανοποιεί τα αφεντικά, όπως και το ανάποδο. Κάπως έτσι εξηγείται ότι η νικηφόρα έκβαση του αγώνα των λιμενεργατών πέρασε στα ψιλά των ειδησεογραφικών ΜΜΕ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την έντυπη «Καθημερινή» που στις μεγάλες είκοσι σελίδες της δεν έγραψε τίποτα για αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη. Η δεύτερη εφημερίδα που δεν βρήκε λέξη να πει για την έκβαση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά ήταν η «Αυγή», η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ριψοκίνδυνα «σλάλομ» των ειδησεογραφικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από την αποδοχή των προσβλητικών fake news που μοίραζε η εργοδοσία για τον θάνατο του Δ. Δαγκλή (ακόμα και η εργοδοσία αναγκάστηκε να τα αποσύρει), συνεχίστηκε με την αποσιώπηση του απεργιακού αγώνα στο λιμάνι, ακολούθησε ένα χτεσινό πανηγυρικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της «Αυγής» (που αναπαρήγαγαν στα social media και διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θυμήθηκαν μόλις χτες τον αγώνα των λιμενεργατών!!!) που άγγιζε τα όρια της «καπηλείας»  και ολοκληρώθηκε -αναμενόμενα- με την επιστροφή στην σιγή ασυρμάτου. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί πασχίζει «μη τυχόν και  στάξει η ουρά» των «εμβληματικών (για τα μονοπώλια) επενδύσεων» στον Πειραιά και αλλού που άλλωστε στήριξε με πράξεις και ως κυβέρνηση. Αντίστοιχα όλοι μαζί συντηρούν με διαφορετικές αποχρώσεις τους μύθους πως «αν βάλουν πλάτη οι εργάτες για την ανάπτυξη θα βγουν κερδισμένοι και αυτοί και οι επενδυτές» ή ακόμα πως «οι απεργίες είναι ξεπερασμένες το 2021». Αυτά κατέρρευσαν με τον αγώνα των λιμενεργατών. Αυτό μάλλον εξηγεί και τη σιωπή των -κατά τ' άλλα- λαλίστατων ΜΜΕ. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου