Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 29-30 Γενάρη - Θα κυκλοφορήσει εκτάκτως και την Δευτέρα

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 29-30 Γενάρη:

 

  • Λαϊκή οργή και αγανάκτηση για «αφύσικες» καταστροφές – πανδημία – ακρίβεια: Ο λαός θα σώσει τον λαό! Στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής! Όλοι στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία και φορείς της Αττικής το Σάββατο 29/1, στις 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Διεκδικούμε σύγχρονες υποδομές, προστασία της ζωής του λαού. Καμία αναμονή από αντιλαϊκές κυβερνήσεις, παλιούς και νέους «σωτήρες»! Εν έτει 2022 οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν, σύγχρονες, ασφαλείς υποδομές και υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία και δρόμους, αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας! Ο ένοχος για την ταλαιπωρία στον χιονιά, για τα δεινά της πανδημίας, για την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, έχει όνομα! Είναι το αντιλαϊκό κράτος, που «δουλεύει» για τα κέρδη των λίγων, γι' αυτό και είναι εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

  • Δήμος Πατρέων – ΕΚ Πάτρας: Στο Σύνταγμα το Σάββατο στις 12 μ. το αγωνιστικό κομβόι από την Πάτρα. Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν σωματεία και φορείς της Αττικής. Το πρωί η εκκίνηση από την Πάτρα, με όλα τα μέσα και με τη στήριξη πάνω από 130 φορέων.

  • Βουλή – Συζήτηση της πρότασης μομφής: Ο λαός να δώσει με τους αγώνες του τη δική του «μομφή» στην αντιλαϊκή στρατηγική, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Η συζήτηση ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία της Κυριακής.

  • Ουκρανία – Ανατολική Ευρώπη: Συντηρείται η ένταση, με νέες ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας. «Στον αφρό» οι κίνδυνοι για τον λαό από την ελληνική εμπλοκή στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό.

  • Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ: Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Μάχη για την άμιλλα δίνουν οι Κομματικές Οργανώσεις.

  • Βιοπαλαιστές αγρότες – Κτηνοτρόφοι: Αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα με δίκαια αιτήματα επιβίωσης. Το Σάββατο 29/1 η πανθεσσαλική σύσκεψη Ομοσπονδιών και Συλλόγων στα Φάρσαλα.

  • «Έφυγε» ο σύντροφος Γιάννης Κιούσης: Υπήρξε στέλεχος του Κόμματος και πρωτοπόρος αγωνιστής στον κλάδο των Αστικών Συγκοινωνιών.

  • Ιστορία: Σιγά την αποκάλυψη! Μια απάντηση σε «αποχαρακτηρισμένα έγγραφα» και χαρακτηρισμένους απολογητές της καπιταλιστικής εξουσίας.

  • Ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει έκτακτα τη Δευτέρα, με πλούσιο ρεπορτάζ από το μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων στο Σύνταγμα, αλλά και την υποδοχή του αγωνιστικού κομβόι από την Πάτρα. Επίσης, με αναλυτική παρουσίαση της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής, με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τις παρεμβάσεις των άλλων βουλευτών του Κόμματος. Μην τον χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου