Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

«Όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε, με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε»

 

 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαμαρτυρία ενάντια στην επαίσχυντη εγκύκλιο των νέων περικοπών στις συντάξεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)Διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Απαίτησαν να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος της κυβέρνησης, με την οποία επιβάλλονται νέες περικοπές στις συντάξεις και ιδιαίτερα στις συντάξεις χηρείας, και να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016), που αποτελούν τη βάση των νέων αυτών περικοπών.

Οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτώντας από την κυβέρνηση να τους αποδώσει άμεσα αυτά που τους έχουν περικοπεί και είναι κεκτημένα - πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής. Επίσης, να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα πληρωμένα δώρα τους, τα αναδρομικά τους, το 0,5% του προϋπολογισμού για τα έτη 2020 - 2021, και να καταργηθεί άμεσα η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Κάλεσαν, τέλος, σε κλιμάκωση των αγώνων για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αυτά αιτήματα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου