Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα δολοφονία μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας

 

 

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα δολοφονία μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας, του Χοσέ Ουρμπίνα. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία του Χοσέ Ουρμπίνα, μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας στην περιοχή Απούρε, στις 10 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο.

Ο  Χοσέ Ουρμπίνα ήταν μαχητικός κομμουνιστής που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του λαού στην περιοχή του. Είναι χαρακτηριστικό πως πρόσφατα είχε καταγγείλει δημόσια πως δέχεται απειλές για την ζωή του λόγω τη δράσης του και των καταγγελιών του ενάντια στην καταστολή και καταπίεση του λαού από την  ''Μπολιβαριανή Εθνοφρουρά''.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να τιμωρήσει άμεσα όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των δολοφονιών των κομμουνιστών και να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και των πολιτικών δικαιωμάτων των αγωνιστών.

Εκφράζουμε εκ νέου την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ Βενεζουέλας και την ΚΝ Βενεζουέλας που αγωνίζονται για υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια τόσο στην ντόπια αστική τάξη και τα όργανα της, όσο και στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους τους συντρόφους, την οικογένεια και τους οικείους του  Χοσέ Ουρμπίνα». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου