Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ «Η φιλεργατική μας στάση λάμπει σαν χρυσός και ξεχωρίζει απ’ το σωρό των δημοτικών αρχών του συστήματος»

 

 

«Ολόκληρη η Πάτρα, καθώς και όλη η Ελλάδα, γνωρίζουν ότι αν δεν ήταν από το 2014 στη Δημοτική Αρχή της πόλης μας η "Λαϊκή Συσπείρωση", δεν θα υπήρχε συμβασιούχος που να έχει μείνει ούτε μια μέρα παραπάνω για δουλειά, πέραν του οκταμήνου του, στον δήμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή της πόλης.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «δεν είναι λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων η βιομηχανία των δικαστηρίων που έχει στηθεί στις πλάτες τους, στις πλάτες του Δήμου Πατρέων και του πατραϊκού λαού και η οποία βλέπουμε ακόμα μία φορά ότι δεν έχει τέλος. Το μόνο που βγαίνει απ’ αυτή τη διαδικασία -και αυτό είναι που θέλει να πετύχει και η αντιπολίτευση- είναι να διαιρούνται οι εργαζόμενοι, να μην αγωνίζονται για το κοινό τους συμφέρον και έτσι να ωφελούνται αυτοί που έχουν την εξουσία, αφού ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος, μένει στο σκοτάδι» ενώ προσθέτει πως «σπέρνοντας αυταπάτες ότι δήθεν ο Δήμος Πατρέων μπορεί να απασχολήσει 4.000 συμβασιούχους και να τους καταβάλλει τους μισθούς και την ασφάλισή τους, αποπροσανατολίζουν τους ανέργους από την αιτία της κατάστασής τους, τους βάζουν να τρέχουν πίσω από δικηγορικά γραφεία (πάντα με το αζημίωτο και από πόλη σε πόλη) και να τρέφουν φρούδες ελπίδες για δικαίωσή τους από την αντεργατική νομοθεσία».

Γι' αυτό καλεί «τον πατραϊκό λαό να βγάλει συμπεράσματα, καλούμε τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους του δήμου μας να μην εξαπατηθούν. Χρειάζεται η ενότητα όλων, αυτών που δουλεύουν, αυτών που είναι άνεργοι, αυτών που μπήκαν στα οκτάμηνα, αυτών που πήγαν στα δικαστήρια και τους χώρισαν σε ομάδες. Κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας ενάντια στο απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στα κόμματα που υπηρετούν αυτό το σύστημα, που εμπαίζουν τους εργαζόμενους, που εμφανίζονται ότι δήθεν νοιάζονται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολόκληρη η Πάτρα, καθώς και όλη η Ελλάδα, γνωρίζουν ότι αν δεν ήταν από το 2014 στη Δημοτική Αρχή της πόλης μας η "Λαϊκή Συσπείρωση", δεν θα υπήρχε συμβασιούχος που να έχει μείνει ούτε μια μέρα παραπάνω για δουλειά, πέραν του οκταμήνου του, στον δήμο.

Η φιλολαϊκή, η φιλεργατική μας στάση "λάμπει" σαν χρυσός και ξεχωρίζει απ’ το σωρό των δημοτικών αρχών του συστήματος, που δίνουν κάθε μέρα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις. Σε όλη την Ελλάδα -και στην Πάτρα- δίνουμε τη μάχη να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς να σπέρνουμε αυταπάτες ότι αυτό είναι κάτι που θα λύσουν οι δήμοι, παίρνοντας δήθεν για δουλειά όλους τους ανέργους. Έχουμε αντιταχθεί σταθερά στις ολιγόμηνες συμβάσεις ανακύκλωσης της ανεργίας, έχουμε καταγγείλει και αντιπαλέψει στην πράξη την ομηρία των εργαζομένων μέσα από τα δικαστήρια.

Τα παραπάνω, δεν αλλάζουν, όσο και αν περισσεύει η υποκρισία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, όσα κακοστημένα σκετς και αν στήσει η αντιπολίτευση, όσα ψέματα κι αν πει. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μοναδικός, κοινός σκοπός τους, είναι να απαλλαγούν από την αγωνιστική Δημοτική Αρχή, καθώς έχουν χάσει την πρόσβαση στην τοπική "κουτάλα", την πρόσβαση που είχαν για δεκαετίες και άφησαν πίσω τους συντρίμμια, ενώ έμειναν στην ιστορία για την αντεργατική τους στάση.

Όλοι γνωρίζουν τι θα γινόταν με τους συμβασιούχους αν ήταν δήμαρχος ο Παπαδημάτος, ο Αλεξόπουλος, ο Ρώρος, ο Ψωμάς, ο Νικολόπουλος, ο Τζανάκος και οι λοιποί. Πολλούς άλλωστε τους έχουμε ήδη δει στην πράξη. Θα έκαναν αυτό που κάνουν τα κόμματά τους, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κλπ. πανελλαδικά, δηλαδή δεν θα έθεταν καν το θέμα προς συζήτηση! Θα έκαναν αυτό που τους υπαγορεύει το σύστημα που υπηρετούν και στηρίζεται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων. Τι θέλει να μας πει η παράταξη της ΝΔ, ότι θα στεκόταν ενάντια στον υπουργό της τον κ. Βορίδη, του οποίου οι δηλώσεις για τιμωρία του Δήμου Πατρέων και εξαίρεσή του από τις μόνιμες προσλήψεις, επειδή έχει συμβασιούχους, έγιναν "μνημείο" θράσους και ταξίδεψαν πανελλαδικά; Ούτε να τον καταγγέλλουν είδαμε, ούτε αυτά που είχαν εξαγγείλει για την κινητοποίηση στην Αθήνα είδαμε. Τι θέλουν να μας πουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ότι ξαφνικά στην Πάτρα θα έπαυαν να στηρίζουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, των οποίων πανελλαδικά είναι υπέρμαχοι; Τι θέλουν να μας πουν οι ακροδεξιοί θιασώτες του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι ζητούσαν με Επερώτησή τους στη Βουλή το 2019 την τιμωρία του Δημάρχου, γιατί παρανόμησε, αποδεχόμενος να εργαστούν στον δήμο οι οκταμηνίτες που είχαν θετική δικαστική απόφαση; Είναι φυσικό βέβαια οι εν λόγω ακροδεξιοί να τα βρίσκουν με τη δήθεν αριστερά, γιατί είχαν και έχουν την ίδια στάση στο ζήτημα των συμβασιούχων.

Η θέση και η στάση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας επιβεβαιώνεται. Δεν είναι λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων η βιομηχανία των δικαστηρίων που έχει στηθεί στις πλάτες τους, στις πλάτες του Δήμου Πατρέων και του πατραϊκού λαού και η οποία βλέπουμε ακόμα μία φορά ότι δεν έχει τέλος. Το μόνο που βγαίνει απ’ αυτή τη διαδικασία -και αυτό είναι που θέλει να πετύχει και η αντιπολίτευση- είναι να διαιρούνται οι εργαζόμενοι, να μην αγωνίζονται για το κοινό τους συμφέρον και έτσι να ωφελούνται αυτοί που έχουν την εξουσία, αφού ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος μένει στο σκοτάδι! Σπέρνοντας αυταπάτες ότι δήθεν ο Δήμος Πατρέων μπορεί να απασχολήσει 4.000 συμβασιούχους και να τους καταβάλλει τους μισθούς και την ασφάλισή τους, αποπροσανατολίζουν τους ανέργους από την αιτία της κατάστασής τους, τους βάζουν να τρέχουν πίσω από δικηγορικά γραφεία (πάντα με το αζημίωτο και από πόλη σε πόλη) και να τρέφουν φρούδες ελπίδες για δικαίωσή τους από την αντεργατική νομοθεσία.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πατρέων οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού ήδη πρέπει να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία 715 εργαζομένων του ΟΑΕΔ, που με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν στον δήμο. Αυτός είναι, επίσης, άμεσος σκοπός της αντιπολίτευσης, ώστε να "δεθούν τα χέρια" της Δημοτικής Αρχής, να μη γίνονται ή να καθυστερούν έργα και να καταφέρουν να την παρουσιάσουν στον πατραϊκό λαό αναποτελεσματική. Δεν πείθουν όμως κανέναν, γιατί άφησαν στο παρελθόν στα ταμεία του δήμου μόνο χρέη και την Πάτρα σε εγκατάλειψη.

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να βγάλει συμπεράσματα, καλούμε τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους του δήμου μας, να μην εξαπατηθούν. Χρειάζεται η ενότητα όλων, αυτών που δουλεύουν, αυτών που είναι άνεργοι, αυτών που μπήκαν στα οκτάμηνα, αυτών που πήγαν στα δικαστήρια και τους χώρισαν σε ομάδες. Κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας ενάντια στο απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στα κόμματα που υπηρετούν αυτό το σύστημα, που εμπαίζουν τους εργαζόμενους, που εμφανίζονται ότι δήθεν νοιάζονται.

Υπάρχει δυνατότητα να μην είναι κανείς άνεργος, να υπάρχει μόνιμη δουλειά για όλους. Χρειάζεται άλλη κοινωνική οργάνωση, κεντρικός σχεδιασμός στην οικονομία, αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και του ικανού εργατικού και επιστημονικού δυναμικού του.

Αυτό είναι το μέλλον που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου