Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν φιμώνονται

 

Συμβολική διαμαρτυρία για τα πρόστιμα που επέβαλε στο ΚΚΕ η δημοτική αρχή Αθήνας

 

RIZOSPASTIS

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν φιμώνονται» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από παρέμβαση στον δήμο Αθήνας την οποία πραγματοποίησε χθες το πρωί η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενη για τα απαράδεκτα πρόστιμα που επέβαλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο ΚΚΕ.

Με συνθήματα όπως «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές» και πλακάτ με το αίτημα να παρθούν πίσω τα άθλια πρόστιμα, ενημέρωσαν τους συμπολίτες τους για τα πρόστιμα ύψους 21.600 και 40.000 ευρώ που η δημοτική αρχή Μπακογιάννη επέβαλε στο ΚΚΕ, επειδή μέσα στην προεκλογική περίοδο μοίραζε ανακοινώσεις με τις θέσεις του και κόλλησε αφίσες με τα συνθήματά του. Θυμίζουμε ότι στα παραπάνω προστίθεται και πρόστιμο που επέβαλε στο Κόμμα η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, ύψους 12.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας στον δήμο Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής να στοχοποιήσει την πολιτική δράση του τρίτου πολιτικού κόμματος στην Αττική και στην Αθήνα, του ΚΚΕ, που κατέγραψε νέα σημαντική άνοδο στις τελευταίες εκλογές, εξισώνοντάς τη με χυδαίο τρόπο με την εμπορική διαφήμιση και θεωρώντας την "ρύπανση", κι όλα αυτά με νομικά αυθαίρετες πράξεις. Νομίζουν ότι έτσι θα βάλουν εμπόδια στην περαιτέρω άνοδο του ΚΚΕ ειδικά στις εργατικές και λαϊκές γειτονιές», τονίστηκε.

Η υποκρισία και η προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ δεν κρύβονται: Σωρός από προεκλογικά υλικά της ΝΔ που μάζεψαν από τους δρόμους και «κατέθεσαν» στην είσοδο του δημαρχείου τα μέλη της ΚΝΕ

RIZOSPASTIS

Η υποκρισία και η προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ δεν κρύβονται: Σωρός από προεκλογικά υλικά της ΝΔ που μάζεψαν από τους δρόμους και «κατέθεσαν» στην είσοδο του δημαρχείου τα μέλη της ΚΝΕ
Καθώς λοιπόν τα μέλη της ΚΝΕ «κατέθεταν» στην είσοδο του δημαρχείου ένα σωρό προεκλογικά υλικά και ψηφοδέλτια της ΝΔ που μάζεψαν από τους δρόμους της πόλης, τόνιζαν: «Συμβάλαμε όσο μπορούσαμε στο να ξεβρωμίσουν οι γειτονιές μας από το προεκλογικό υλικό και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με τα οποία κατέκλυσαν τις πολυκατοικίες μας, τις αυλές μας, τα γραμματοκιβώτιά μας, τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, τα φρεάτια των δρόμων μας, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές μας». «Σας τα φέρνουμε εδώ, κ. δήμαρχε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποκρισία σας, για την επιλεκτική σας τύφλωση, και κυρίως για την επιδίωξη να φιμωθεί το ΚΚΕ, πράγμα που δεν θα περάσει», τονίστηκε. «Ελπίζουμε έτσι να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που μετράνε νεκρούς την ώρα της δουλειάς και τσακίζονται από την πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές. Με αυτήν την ενέργεια σήμερα καταγγέλλουμε ακόμα ότι στο στόχαστρο του δημάρχου μπήκαν επίσης το ΚΚΕ μ-λ και το ΜέΡΑ25», σημειώθηκε.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης αναδείχθηκε η υποκρισία πίσω από την επίκληση της «ρύπανσης» για τα πρόστιμα στο ΚΚΕ. Οι νέοι κομμουνιστές θύμισαν ότι γέμισε ο τόπος με ιλουστρασιόν πλαστικοποιημένα φυλλάδια υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ, ότι οι ίδιοι που επιβάλλουν πρόστιμα «δεν λένε κουβέντα για το έγκλημα της χωματερής στη Φυλή, που σπέρνει τον καρκίνο και ρίχνει τον μέσο όρο ζωής των κατοίκων», ότι «ενώ και τα μικρά παιδιά ξέρουν πως σε λίγο θα καίγεται πάλι όλη η Ελλάδα, δεν παίρνουν ούτε μισό μέτρο ενίσχυσης της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης», ότι «δεν είδαν» «τη ρύπανση και τους υποβαθμισμένους όρους ζωής των εργαζομένων στην Αθήνα και στην Αττική από την πολιτική τους». Μίλησαν για την πρόκληση να εξισώνεται η εμπορική διαφήμιση με τη διάδοση πολιτικών μηνυμάτων και μάλιστα μέσα σε προεκλογική περίοδο, από τους ίδιους που που δεν εφάρμοσαν ούτε τον κανονισμό που οι ίδιοι ψήφισαν, για δημιουργία χώρων όπου το κάθε κόμμα θα μπορεί να αναρτά δημοσίως τις αφίσες με τις θέσεις του.

Στην παρέμβαση παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χ. Βουρδουμπάς.

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα, σημειώνοντας: «Με τα περιβόητα πρόστιμα που επιβάλλει ο δήμος στο ΚΚΕ, δεν γίνεται μόνο προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του, αλλά να "στύψει" την πολιτική αντιπαράθεση με αυτόν τον οικονομικό εξαναγκασμό. Η δημοτική αρχή επέβαλε και δεύτερο πρόστιμο στο ΚΚΕ. Δεν τους κάλυπτε το πρώτο για διακίνηση φυλλαδίων. Εμείς έχουμε φωτογραφίες από πάρκα της Αθήνας με προεκλογικό υλικό της ΝΔ, αλλά και ακροδεξιούς σχηματισμούς που γέμισαν την Αθήνα, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, και δεν τους έριξαν ούτε ένα ευρώ πρόστιμο.

Αυτή η οικονομική εξόντωση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν θα ανεχτούμε να γίνεται η πολιτική διαπάλη με τέτοιους όρους. Εμείς ζητάμε να αποσυρθούν αυτά τα πρόστιμα, πόσο μάλλον αφού δεν υλοποίησε η δημοτική αρχή την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχουν 100 πλαίσια σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας».

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου