Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

 

Οι Συνταξιούχοι συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα με νέα πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 το πρωί ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com



 
 

Μάρτης 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Μετά την αποκάλυψη του μεγέθους της κοροϊδίας που επιχείρησε η κυβέρνηση εναντίον μας, για τις δήθεν αυξήσεις που θα έδινε στο  95% των συντάξεων.

Μετά την προσπάθειά της να συμμαζέψει, όπως-όπως, τα ασυμμάζευτα, υποσχόμενη καταβολή επιδόματος για το Πάσχα σε περισσότερους από 1.000.000 συναδέλφους, που πήραν ελάχιστη ή και καθόλου αύξηση.

Μετά την διακηρυγμένη άποψη της ΣΕΑ ότι στην πραγματικότητα οι συντάξεις μειώθηκαν, αφού συρρικνώνεται διαρκώς η αγοραστική τους δύναμη, αλλά και τη δέσμευσή της ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις και όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί.

Μετά την εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ότι οι συντάξεις μας θα συνεχίσουν να μειώνονται, αφού όπως είπε  και φέτος «δεν θα δούμε μείωση των τιμών, ούτε σταθεροποίηση, αυτό που θα δούμε είναι να αυξάνονται οι τιμές με μειωμένο ρυθμό».

Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής όλων των συνταξιούχων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης,  την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 το πρωί ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υ.ΜΑ.Θ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Συνεχίζουμε τους αγώνες, γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων «αυξήσεων», των επιδομάτων, των «pass» και των κάθε είδους «τρύπιων καλαθιών», τις καθημερινές αυξήσεις και τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, τα τελευταία δέκα τρία χρόνια, που κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα.

 Γιατί απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας και δεν είναι χάρισμα κανενός.

Γιατί η ελπίδα να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν την ζωή μας βρίσκεται στους αγώνες και στην μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς.

Εξάλλου τα εκατομμύρια απεργών στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, για τους μισθούς και το συνταξιοδοτικό, επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος του αγώνα που ακολουθούμε, χρόνια τώρα, είναι ο μόνος που εγγυάται ένα καλύτερο αύριο, ότι μόνο με τη μαζική μας συμμετοχή και σε κοινή δράση με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων.

Ιδιαίτερα σήμερα που τα πάντα παραδίνονται στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που η φοβερή ακρίβεια στα προϊόντα και στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα φάρμακα, εξαφανίζουν τις συντάξεις μας από το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα, που οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι τεράστιες λίστες αναμονής για εξετάσεις και χειρουργεία, στη Δημόσια Υγεία, δεν παρέχουν καμία προστασία για την υγεία και τη ζωή μας.

Σήμερα που πολλά φάρμακα είναι δυσεύρετα, που ακόμα και το νερό παραδίνεται στα νύχια των επενδυτών-κερδοσκόπων, που θύματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής είναι οι 57 νεκροί και οι δεκάδες τραυματίες στα Τέμπη και τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα  και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα διεκδικούμε:

ü  Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

ü  Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.

ü  Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

ü  Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

ü  Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνική Σύνταξη.

ü  Πρόσληψη προσωπικού ιατρικού-νοσηλευτικού στις μονάδες υγείας και στον ΕΦΚΑ. 

ü  Απαιτούμε να αποδοθούν τώρα στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικιοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19.

Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται παράνομα από τον Υπουργό Εργασίας και παρά την ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού, στις 14/10/2022, ότι «αυτά σύντομα θα δοθούν», ακόμα τα περιμένουμε…

ü  Να αποδοθούν τώρα στις συνταξιουχικές Οργανώσεις των ΟΑΕΕ τα 36 εκατομμύρια ευρώ, που συσσωρεύτηκαν από τις οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές, από το 2010 και μέχρι σήμερα, για τον κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό των συναδέλφων.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ στις 10:30 το πρωί στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (Σ.Ε.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου