Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Θράσος


 

Σε πρωινή εκπομπή του «Mega» έγινε ο εξής σουρεαλιστικός διάλογος ανάμεσα στον Π. Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δημοσιογράφους:

«Σκουρλέτης: Και το ΚΙΝΑΛ και ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΚΚΕ καλούνται να τοποθετηθούν πάνω σε συγκεκριμένα προγραμματικά ζητήματα.

Δημοσιογράφος: Το ΚΚΕ το έχει απορρίψει, μη βάζουμε το ΚΚΕ...

Σκουρλέτης: Αφήστε να το πει το ΚΚΕ.

Δημοσιογράφος: Αφού το είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Σκουρλέτης: Και να το πει και την επόμενη των εκλογών, αν ο κ. Κουτσούμπας ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα θέλει να χαθεί μια ευκαιρία που θα προστατέψει το δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα καταργήσει τα απλήρωτα 12ωρα, που θα δώσει μια απάντηση στα θέματα της ακρίβειας, ας τα πει την επομένη». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σκουρλέτης προφανώς και ξέρουν τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να δώσει καμίας μορφής στήριξη ή ανοχή σε καμία κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και ξέρει ότι μια σειρά στελέχη του, πριν και μετά τα Τέμπη, δεν μιλάνε μόνο για μια πιθανή συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για μια πιθανή συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, με την οποία, όπως έχουν πει πάλι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχουμε διαφορές σε σοβαρά ζητήματα». Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε ότι ξέρει πως στελέχη του με ειλικρίνεια -σπανίζει στον χώρο τους- παραδέχονται δημόσια ότι τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι «μη συνθέσιμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζεται τους ίδιους νταλκάδες με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Όπως για παράδειγμα, να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που -Ω ΤΙ ΘΑΥΜΑ- συνδέονται άμεσα με περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στις εργασιακές σχέσεις, στο φοροκυνηγητό των πολλών, με όλα όσα δηλαδή επικαλείται ο Σκουρλέτης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και συμφωνεί με τους όρους του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και παριστάνει τον θλιμμένο για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και τείνει δήθεν και «χείρα» συνεργασίας στο ΚΚΕ!

Καταλαβαίνουμε ότι αγχώνονται με την άνοδο του κύρους του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τη νεολαία και θα το μεγαλώσουμε κι άλλο αυτό το άγχος τους... Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ!

ΥΓ: Την τελευταία φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στο ΚΚΕ με αναφορά σε κάποια «μετεκλογική» Δευτέρα και στο «τι θα κάνει τότε το ΚΚΕ» ήταν στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Η απάντηση που είχε λάβει τότε ο Αλ. Τσίπρας από το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή είναι πάντα χρήσιμη: «Εσείς δεν ξέρουμε πού θα είστε την άλλη Δευτέρα».

Τελικά, λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα -δηλαδή εκείνη την περιβόητη «Δευτέρα»!- ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεπε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το ΚΚΕ. Αυτά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Όλα τα σενάρια έχουν ξαναπαιχτεί, αλλά είμαστε πλέον στο 2023...

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου