Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Δεν είναι επιλογή... είναι εκβιασμός

 

Συνεχίζει να προκαλεί ο Αδ. Γεωργιάδης στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το αντιδραστικό και επικίνδυνο μέτρο των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων. Σε πρόσφατη συνέντευξη επανέλαβε με θράσος ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να δίνει σε γιατρούς και ασθενείς τη δυνατότητα της «επιλογής», καταγγέλλοντας όσους διαμαρτύρονται. «Δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον γιατρό, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή θέλει να πάει να κάνει επέμβαση το απόγευμα και δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον ασθενή θέλει να πάει να κάνει χειρουργείο το απόγευμα. Οποιος θέλει θα πάει, όποιος δεν θέλει δεν θα πάει. Τόσο απλά», είπε ο υπουργός Υγείας. Τι σόι επιλογή είναι αυτή, που σου βάζει το μαχαίρι στον λαιμό να ξεπαραδιαστείς για να χειρουργηθείς, αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις στην ατελείωτη λίστα, με κίνδυνο η αναμονή να αποβεί μοιραία;

Το ξέρουν καλά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, ότι όσοι έχουν ανάγκη να εγχειριστούν και δεν μπορούν να περιμένουν, θα τρέξουν να μαζέψουν πάση θυσία τα λεφτά και θα κόψουν από άλλες ζωτικές ανάγκες, προκειμένου να μπουν σε ένα επί πληρωμή χειρουργείο. Αυτό όμως δεν είναι «επιλογή». Είναι εκβιασμός: «Πλήρωσε ή περίμενε κι όπου βγει». Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς. Την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό των χειρουργείων παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού, το να «σπρώχνεις» γιατρούς και αναισθησιολόγους στα επί πληρωμή απογευματινά είναι ανοιχτή υπονόμευση και παραπέρα απαξίωση των δωρεάν χειρουργείων. Αυτός είναι άλλωστε και ο απώτερος στόχος της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων: Να καλπάσει η εμπορευματοποίηση της Υγείας και να εμπεδωθεί το δόγμα «όποιος έχει λεφτά, θα έχει και την υγεία του».


Καμιά ασφάλεια

Χοντραίνει η υπόθεση με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις χιλιάδων αποδήμων που βρέθηκαν στα χέρια της ευρωβουλευτή της ΝΔ μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, προκαλώντας τεράστια ερωτήματα για την αξιοπιστία της επιστολικής ψήφου. Η προσπάθεια της κυβέρνησης - με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων - να «παίξει» με τις ημερομηνίες και τις αρμοδιότητες όσων εμπλέκονται στη διαρροή των e-mail, περισσότερο την εκθέτει, παρά διασκεδάζει τις ευθύνες της. Το θέμα ήταν και παραμένει ότι χιλιάδες προσωπικά δεδομένα που βρίσκονταν στα χέρια ενός κρατικού φορέα - στην προκειμένη περίπτωση του υπουργείου Εσωτερικών - έγιναν βορά σε προεκλογική καμπάνια υποψήφιας της ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι καμιά ασφάλεια δεν υπάρχει και καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχει ο λαός στην επιστολική (ή στην ηλεκτρονική) ψήφο. Το περιστατικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τον πρόσφατο νόμο, τον οποίο στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας τον ψήφισε κιόλας. Ολοι αυτοί παριστάνουν με θράσος πως «πέφτουν από τα σύννεφα». Κι επειδή δεν φτάσαμε ακόμα στα επόμενα στάδια της επιστολικής ψήφου, όπου ιδιωτικές εταιρείες εμπλέκονται άμεσα στην παράδοση του φακέλου και στην πιστοποίηση του εκλογέα, απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό, ενάντια σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της ψήφου. Οσο για τις ευθύνες όλων στη νομιμοποίηση της επιστολικής ψήφου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τις «λουστούν» από το να γεμίσουν οι κάλπες με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!


Μούφα

Επιμένουν τα χτεσινά «ΝΕΑ» να υπερασπίζονται το δημοσίευμα - μούφα για το παρ' ολίγον ...πυρηνικό ατύχημα στο ΑΠΘ, εξαιτίας της προσπάθειας κάποιων φοιτητών να μπουν στη βιβλιοθήκη του Βιολογικού, περνώντας μέσα από τα υπόγεια του Φυσικού, όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ένας πειραματικός αντιδραστήρας. Επιμένει όμως και η κυβέρνηση να αξιοποιεί αυτήν τη γελοιότητα, για να συκοφαντήσει και να προσδώσει διαστάσεις ...μαζικής καταστροφής στη δράση των φοιτητών, με στόχο να συκοφαντήσει ως «επικίνδυνο» και «αδίστακτο» το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, που την έχει στριμώξει με τους αγώνες του ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η συγκεκριμένη «είδηση» εμφανίστηκε παράλληλα με την ένταση της καταστολής στο ΑΠΘ, όπου πριν από λίγες μέρες τα ΜΑΤ έκαναν «γης Μαδιάμ» τη Φυσικομαθηματική Σχολή, στην οποία στεγάζεται και ο πειραματικός αντιδραστήρας!!! Οπότε «έδεσε» το σενάριο της αστυνομίας και της κυβέρνησης, με την αναγκαία βοήθεια του Τύπου. Ο,τι και να κάνουν, όμως, ό,τι κι αν σκαρφιστούν, δεν μπορούν να βρωμίσουν, πόσο μάλλον να σταματήσουν τους αγώνες των φοιτητών. Η αντιλαϊκή πολιτική τους θα βρίσκει διαρκώς εμπόδια και ισχυρά αναχώματα, όπως αυτά που έκαναν δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. ΥΓ: Πληροφορίες ότι από τη δράση των φοιτητών κινδύνεψε και εργαστήριο θανατηφόρων ιών στα υπόγεια του Βιολογικού, με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να γλιτώσει την τελευταία στιγμή από μια νέα πανδημία, ελέγχονται ως μη επαληθευμένες ή ...πρωταπριλιάτικες.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου