Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο απέναντι στην «Αγωνιστική Συσπείρωση»

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

«Οι μάσκες έπεσαν. Απέναντι στο κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς, η απάντηση είναι μία: Μόνοι τους και όλοι μας με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΥ», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή της για τις εκλογές του Σωματείου των Εργαζομένων του συγκεκριμένου νοσοκομείου που θα γίνουν την Τετάρτη 5 Ιούνη.

«Η επιλογή ψηφοδελτίου γίνεται πλέον πιο εύκολη και πιο ξεκάθαρη από ποτέ. Σε αυτές τις εκλογές οι συνδικαλιστές και υποψήφιοι των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς "συνωστίζονται" σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, το οποίο παρουσιάζουν μάλιστα ως "ανεξάρτητο και ακομμάτιστο"! Δεν παραμερίσανε φυσικά τις διαφορές τους, διότι τέτοιες δεν είχανε ποτέ. "Γιορτάζουν" όλοι μαζί την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ που με νόμους και μνημόνια χτίσανε τα κόμματά τους ως κυβερνήσεις. Αυτή την πολιτική στήριξαν συνδικαλιστικά οι παρατάξεις τους διαμορφώνοντας μια ακίνδυνη, για κάθε κυβέρνηση, πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ», σημειώνει. 

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στο ψηφοδέλτιο που όλο και περισσότεροι υγειονομικοί βγάζουν 1η δύναμη στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, «να ισχυροποιήσουν το ψηφοδέλτιο που χωρίς συμβιβασμούς, ταλαντεύσεις και εκπτώσεις έχει διαλέξει με συνέπεια θέση σύγκρουσης απέναντι σε κυβερνήσεις και διοικήσεις, για προσλήψεις προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην αξιολόγηση, τα επί πληρωμής απογευματινά χειρουργεία, ενάντια στη σταδιακή μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με ασθενείς πελάτες και υγειονομικούς φθηνό ευέλικτο προσωπικό-"εμπόρους", ενάντια στις επικείμενες συγχωνεύσεις κλινικών και μετακίνηση υγειονομικών σε άλλα νοσοκομεία, στην 6ήμερη εργασία που γίνεται νόμος σε ισχύ από 1η Ιουλίου και με μια Υπουργική Απόφαση μπορεί να επεκταθεί στο ΕΣΥ».

Καλεί ιδιαίτερα τους συμβασιούχους και επικουρικούς «να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο και έτσι να πετύχουν "με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια": Να τιμωρήσουν όσους τους έκαναν και τους διατηρούν ομήρους και να στείλουν σε όλους τους παρατρεχάμενους συνδικαλιστές των διοικητών και των υπουργών το μήνυμα ότι δεν "θα φιλήσουν το χέρι που τους χαστουκίζει". Να στείλουν ισχυρό μήνυμα ότι έχουν υπερηφάνεια και μπορούν να την υπερασπιστούν».

«Ψηφίζουμε ΑΣΥ για πραγματικά αγωνιστικό σωματείο, για να δυναμώσουν οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό», υπογραμμίζει.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου