Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ Θ. Δημουλάς: Μην τολμήσει η κυβέρνηση να το φέρει προς ψήφιση - Παραδίδει τον τομέα στους ιδιώτες και τις ΜΚΟ (AUDIO)

 

 
 

Την κυβέρνηση που με ένα νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει, επιχειρεί να κλείσει τις δημόσιες δομές ψυχικής Υγείας και απεξάρτησης και να παραδώσει τον τομέα της ψυχικής υγείας στους ιδιώτες, τις ΜΚΟ και τις μη κερδοσκοπικές εταιρείες, κατήγγειλε ο Θωμάς Δημουλάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Υπογράμμμισε πως με βάση το νομοσχέδιο καταργούνται τα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αττικής (Δαφνί) και της Θεσσαλονίκης, τα εντάσσει μαζί με τα κέντρα ψυχικής υγείας και τα κέντρα απεξάρτησης, σε ένα δίκτυο, όπου οι ΜΚΟ, οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες και οι ιδιώτες θα μπουν στο παιχνίδι του κέρδους που έχει ο χώρος της ψυχικής Υγείας. «Η ψυχική υγεία και η απεξάρτηση κοστίζει στο κράτος» επισήμανε, οπότε η κυβέρνηση πιστή στη λογική κόστους οφέλους, παραδίδει τον τομέα στους ιδιώτες.

Εφερε ως παράδειγμα μία ΜΚΟ στη Νέα Ιωνία, που έκλεισε ύστερα από ένα χρόνο λειτουργίας, γιατί τελείωσαν τα λεφτά που έπαιρνε από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ έχει κλείσει και η ψυχιαστρική κλινική «Κασταλία». Οι τρόφιμοι και από τα δύο ψυχιατρεία μεταφέρθηκαν στο Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο, επισήμανε, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις στους ασθενείς αλλά και στις οικογένειές τους από τη δράση των ιδιωτών. 

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην απεξάρτηση, συνέχισε, όπου καταργούνται διάφορα κέντρα ενώ διακόπτονται τα στεγνά προγράμματα και προωθείται η λογική ενός “λειτουργικού χρήστη” που θα ζει με υποκατάστατα, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην τολμήσει καν να το καταθέσει στη Βουλή. 

Οι εργαζόμενοι θ΄ αντιδράσουν επισήμανε καταλήγοντας ο Θ. Δημουλάς, αναφέροντας πως ήδη έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις για τον καθορισμό της δράσης τους το επόμενο διάστημα.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου