Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Όσες φιέστες και φωτογραφήσεις και να στήσει ο υπουργός Υγείας, θα είναι πάντα ανεπιθύμητος από τους υγειονομικούς.

 

 

Για άλλη μια «στημένη» φωτογράφηση κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καθώς -όπως επισημαίνει- «τη Δευτέρα 19 Αυγούστου εθεάθη ξαφνικά και χωρίς ενημέρωση, κατά την προσφιλή του τακτική τελευταία μήπως και γλιτώσει το γιουχάρισμα που δέχεται όπου εμφανισθεί, στην ορκωμοσία των νέων συναδέλφων νοσηλευτών που διορίζονται στο νοσοκομείο μας. Φυσικά δεν παρέλειψε να διαφημίσει την παρουσία του με την απαραίτητη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας χωρίς ντροπή ότι "ενισχύεται το δυναμικό του νοσοκομείου ώστε να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες"!, και ότι θα ορκιστούν συνολικά 165 νοσηλευτές».

Και υπογραμμίζει τι ακριβώς ξέχασε «να "ποστάρει" ο υπουργός:

  1. Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων είναι από μια προκήρυξη που έχει βγει εδώ και χρόνια και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι περισσότεροι μάλιστα από τους νέους συναδέλφους υπηρετούσαν ήδη στο ΕΣΥ ως συμβασιούχοι, στο ίδιο ή σε άλλο νοσοκομείο, οπότε λυπούμαστε κ Υπουργέ, αλλά δεν μετράνε ως επιπλέον προσωπικό.

  2. Το διάστημα αυτό στον Ευαγγελισμό, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, έχουν φύγει, με συνταξιοδότηση ή παραίτηση, πολλαπλάσιοι συνάδελφοι. Στον ευαγγελισμό ο αριθμός όσων έχουν παραιτηθεί ή διορίζονται σε άλλο νοσοκομείο φθάνει τους 162, χωρίς να υπολογίζονται οι συνταξιοδοτήσεις. Το ισοζύγιο λοιπόν παραμένει αρνητικό και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις κενές θέσεις νοσηλευτικού που ξεπερνούν τις 200.

  3. Την ώρα της εμφάνισης του στην ορκωμοσία αλλά και στη διαδρομή, παρόλο που έγινε με όλα τα μέτρα προφύλαξης ώστε να μην γίνει αντιληπτός από το σωματείο για την υποδοχή που του αρμόζει, τον υποδέχθηκαν όπως έπρεπε συναδέλφισσες και από αυτές που ο ίδιος πριν 11 χρόνια έβγαλε σε διαθεσιμότητα αλλά και από την καθαριότητα του νοσοκομείου που απειλούνται με απόλυση! Όσες φιέστες και φωτογραφήσεις και να στήσει, θα είναι πάντα ανεπιθύμητος και κυνηγημένος από τους υγειονομικούς».

Και ξεκαθαρίζει: «αυτοί ας κουβαλάνε κουστωδία με φωτογράφους και να προσπαθούν να φτιάξουν το πληγέν image του υπουργείου. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για:

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Ουσιαστική ενίσχυση των δομών της ΠΦΥ (ΚΥ - ΤΟΜΥ)
  • Αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακές συνθήκες και ένταξη στα ΒΑΕ
  • Να μπει φραγμός στην κυβερνητική επέλαση με νομοσχέδια που ολοκληρώνουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών σε όλες τις δομές των νοσοκομείων και της ΠΦΥ, την εμπορευματοποίηση υγείας - πρόνοιας και την αποδιάρθρωση ψυχικής υγείας - απεξάρτησης.
902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου