Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Πάνω από 20 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για να εκταμιευτούν τα δισ. που πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και τα κόμματα της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης» αναμασούν συνεχώς μονότονα την «αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ» ως δήθεν λύση για την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων του λαού και δημιουργία κρίσιμων υποδομών, ακόμα μια φορά έρχονται στη δημοσιότητα τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που απαιτούνται για να εκταμιευτεί η 5η δόση των δισ. ευρώ (1,3 δισ. επιχορηγήσεις και 2,3 δισ. δάνεια) που σε κάθε περίπτωση κατευθύνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, για να εγκρίνει η Κομισιόν την εκταμίευση των κονδυλίων πρέπει να προχωρήσουν άμεσα μια σειρά από αντιλαϊκά «ορόσημα» σε συνδυασμό με νέα «δώρα» στα «πράσινα» αρπαχτικά.    

Στα 28 προαπαιτούμενα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

  • Παρεμβάσεις για να προχωρήσει η ενεργειακή ανακαίνιση κτιρίων κατοικιών, ουσιαστικά δηλαδή οι νέες χρηματοδοτήσεις σε κατασκευαστικές εταιρείες και ομίλους «πράσινων» υλικών μέσα σε ένα πλαίσιο που ο λαός θα καλείται να πληρώσει και επιπλέον φόρους αν δεν μπορεί να πληρώσει τις πανάκριβες ανακαινίσεις!
  • Να επιταχυνθεί η δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ουσιαστικά, μέσω επιδότησης της τιμής αγοράς, παίρνουν κρατικό χρήμα που προέρχεται από τη φοροληστεία του λαού), έργα που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν διάφοροι επιχειρηματικοί κολοσσοί. 
  • Ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις για την προώθηση των «πράσινων» αρπαχτικών των ΑΠΕ.
  • Ενίσχυση μέσω διάφορων μέτρων «ψηφιοποίησης» της φορολογικής θηλιάς που πνίγει τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Τροποποίηση του νομικού πλαισίου, ακόμα περισσότερες ευκολίες δηλαδή, για την προσέλκυση «στρατηγικών επενδύσεων».
  • Μια σειρά από μέτρα που σχετίζονται με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των υδάτων και των αποβλήτων που προφανώς θα συνοδεύονται με «τάισμα» των αντίστοιχων εταιρειών στον συγκεκριμένο κλάδο.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου