Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η ΔΕΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!!
  Η ΔΕΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ -ΠΛΕΟΝ - ΣΑΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΧΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ - ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΟΥΜΕ- ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!
ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ !
 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (!!!)  ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ,  ΑΦΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ!!
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ !! ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!
 ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ !!!
ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!

Παραθέτουμε  περιπτώσεις διακοπών ή απόπειρας διακοπών από τη ΔΕΗ και των τρόπων που αντιδρούν συλλογικότητες από γειτονιές της Αθήνας και Θεσσλονίκης.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μόνο με τη μαζική παρουσία των κατοίκων μπορούμε να έχουμε επιτυχίες, η κυβέρνηση δεν υποχωρεί, μοιάζει σα να κάνει πρόβες - δοκιμές για να μετρήσει αντιδράσεις και τα νομικά τερτίπια δεν έχουν και πολύ μεγάλη αξία.


ΕΞΑΡΧΕΙΑ, Χαράτσι ΔΕΗ: Δέχθηκαν να πληρώνουμε μόνο το ρεύμα (Ενημέρωση από δράση μας στις 29 Μάρτη)
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!
Έγινε χθες (σ.σ. εννοεί την Πέμπτη) η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ (Αριστείδου) που είχαμε αποφασίσει και εξαγγείλει στην συνέλευσή μας στις 27 Μάρτη. Παρευρεθήκαμε πολλοί από εμάς, όπως και η συνέλευση Γκύζη και μέλη του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/).
Διεκδικήσαμε και θα πληρώνεται μόνο ο λογαριασμός ρεύματος στα ταμεία της ΔΕΗ Αριστείδου και θα ανακληθούν όλες οι διακοπές που έγιναν λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.
Διαβεβαιώσεις που έγιναν πράξη (γίνανε επανασυνδέσεις και θα γίνουν και αύριο) και κάτω από τις εξής προϋποθέσεις.
-Να έχει πληρωθεί το ρεύμα (για να γίνει επανασύνδεση).
-Όποιος θέλει να πληρώσει μόνο το ρεύμα θα πηγαίνει πρώτα στον προϊστάμενο (κ.Παναγιώτου, Ισόγειο αριστερά) να του ορίσει το πληρωτέο ποσό (ρεύμα+ΕΡΤ+Δημ.Τέλη), του εκδίδει μια νέα απόδειξη και μετά πηγαίνει στα ταμεία για πληρωμή.
-Να έχει μαζί του το λογαριασμό ΔΕΗ.
Εμείς για να καταργήσουμε τη γραφειοκρατία αποφασίσαμε να υποβάλλουμε ομαδική δήλωση ότι έχουμε πληρώσει το ρεύμα μέσω ΑΤΜ, και δεν επιθυμούμε να πληρώσουμε το χαράτσι. Μία τέτοια ομαδική δήλωση κατατέθηκε χθες από όσους είμασταν εκεί και είχαμε πληρώσει το ρεύμα.
Επίσης χθες το απόγευμα στις 19.30 μαζέψαμε και άλλες υπογραφές (στο καφενείο Μ) και τις καταθέσαμε σήμερα στη ΔΕΗ. Παραλάβαμε δε αποδείξεις για τον κάθε υπογράψαντα χωριστά ή ότι έχει εξοφληθεί το ρεύμα ή ότι το πληρωτέο ποσό είναι αυτό του ρεύματος. Με αυτές τις αποδείξεις όσοι έχουν ανεξόφλητο το ρεύμα θα πάμε στα ταμεία να το πληρώσουμε.
Ήδη πολλοί από όσους καταθέσαμε χθες πρωί την ομαδική δήλωση, πήραμε τις νέες αποδείξεις και πήγαμε και πληρώσαμε στα ταμεία της ΔΕΗ μόνο το ρεύμα.
Τις αποδείξεις για τη χθεσινο-απογευματινή μας ομαδική δήλωση θα τις παραλάβουμε τη Δευτέρα. Θα τις έχει ο Θαν. και αν είναι επείγον επικοινωνήστε μαζί του να σας τις παραδώσει, διαφορετικά θα παραδοθούν Τρίτη απόγευμα στη συνέλευση.
Την Τρίτη στη συνέλευση θα συντάξουμε νέα ομαδική υπεύθυνη δήλωση. Ενημερώστε γείτονες και γνωστούς που έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Επομένως ανακεφαλαιώνω:
-Όσοι έχουμε πληρώσει όλους τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω ΑΤΜ καλό είναι να υπογράψουμε την υπ. δήλωση, έτσι ώστε να πάρουμε την απόδειξη περί μη οφειλής ρεύματος.
-Όσοι οφείλουμε ρεύμα θα πρέπει να υπογράψουμε την υπ. δήλωση, έτσι ώστε με τη νέα απόδειξη που θα μας δώσει ο πρϊστάμενος της ΔΕΗ, να πάμε στα ταμεία να πληρώσουμε μόνο το ρεύμα.
Απαραίτητο για να μετέχετε στην ομαδική υπ. δήλωση είναι να έχετε μαζί σας τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ (εξοφλημένο ως προς το ρεύμα ή ανεξόφλητο).
Προσοχή: Την ομαδική υπεύθυνη δήλωση μπορούν να υπογράψουν όσοι ανήκουν στο κατάστημα της ΔΕΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.

ΝΥΧΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ! ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!
Μαρτίου 30, 2012 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 

Τα συνεργεία των εργολάβων βγήκαν παγανιά! Βραδάκι κόβουν το ρεύμα, όπως οι κλέφτες μη τους δει κανείς. Έλα όμως που το αποτέλεσμα της εφόδου είναι αμέσως ορατό αφού τα κάνει όλα αόρατα! Είναι επιλεγμένη η ώρα διακοπής, ώστε να μοιάζει καταδίκη στο σκοτάδι, για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο αντίδρασης μέσα στη νύχτα και βέβαια μη τους δει κανείς. Δεν χτυπάνε ούτε κουδούνι, δεν ξέρουν αν έχει παιδιά που είναι μόνα, δεν νοιάζονται αν είναι άρρωστος με οξυγόνο, δεν εξαιρούν ούτε τους εδώ και τέσσερα χρόνια άνεργους, που έκαναν αίτηση εξαίρεσης στο οικονομικών!
Είναι κοινοί ψεύτες και εγκληματούν, υπουργοί και άλλοι παράγοντες της ΔΕΗ που βγαίνουν να παραμυθιάσουν τον κόσμο ότι σέβονται τους μη έχοντες, τους άρρωστους. Μας κοροΙδεύουν, θέλουν να μας πείσουν ότι φταίμε που δεν πληρώνουμε, ότι είμαστε μπατακτσήδες. Ο λαός δεν είναι μπατακτσής, ξέρει γιατί δεν πληρώνει. Ξέρει ότι δεν χρωστάει, δεν έχει, δεν θέλει να πληρώσει τα χαράτσια και παλεύει να καταργηθούν!
 Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, να μη μείνει κανείς μόνος, κανένας χωρίς ρεύμα! Συνεχίζουμε την Δευτέρα 2 Απρίλη, στη ΔΕΗ στην Αισώπου, στις 11 το πρωί, να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε να ακυρωθεί η απόφαση διακοπής του ρεύματος των γειτόνων μας. Καλούμε και όλους όσους τους κόψανε το ρεύμα να απευθυνθούν στη πρωτοβουλία, να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί, συλλογικά, να τους σταματήσουμε!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ!
Αύριο Σάββατο 31 Μάρτη, στις 11.30 το πρωί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου ανοιχτή συνέλευση συντονιστικού της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ευόσμου, να οργανώσουμε την δράση μας ενάντια στην ανεργία, να οργανώσουμε τις παρεμβάσεις μας, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Οι επιτροπές κέντρου, πυλαίας-χορτιάτη, καλαμαριάς, θέρμης, καλούν σε διαμαρτυρία την τρίτη στη ΔΕΗ της Καλαμαριάς...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/3
Τις τελευταίες εβδομάδες η ΔΕΗ ,όντας στην υπηρεσία της συγκυβέρνησης και της τρόικας, προχώρησε σε κόψιμο ρεύματος σε συμπολίτες μας που είχαν πληρώσει το ρεύμα χωρίς χαράτσι και είχαν προχωρήσει σε εξώδικο, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πολίτες που σηκώνουμε το κεφάλι απέναντι στη τρόικα και στη κυβέρνηση της.
Μετά από μία εβδομάδα και τις αλλεπάλληλες πιέσεις που ασκήσαμε στη ΔΕΗ σαν επιτροπές κατοίκων , η ΔΕΗ προχώρησε σε επανασύνδεση του ρεύματος χωρίς να χρεώσει με τέλη επανασύνδεσης. Το κίνημα ενάναντια στα χαράτσια γίνεται πιο δυνατό.
Δεν πληρώνουμε τους τοκογλύφους, Δεν σκύβουμε το κεφάλι.
Καλούμε όλους τους πολίτες ,τις επιτροπές κατοίκων και τους συλλογικούς φορείς σε μαζική διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.
ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 3/4 10:00 π.μ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΔΙΑΝΟΥΠΟΛΕΟΣ 24 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Απαιτούμε :
Nα καταργηθεί οριστικά το χαράτσι.
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
Να σταματήσει το κόψιμο του ρεύματος   σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, με βάση και την απόφαση του Συμβουλίου   της Επικρατείας.Σε όσους η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα να προχωρήσει σε   επανασύνδεση χωρίς πληρωμή των τελών επανασύνδεσης.
Να δεχτεί η ΔΕΗ τους πολίτες που   ήταν σε εναλλακτικούς παρόχους (Energa   κ.τ.λ) χωρίς να πληρωθεί το χαράτσι.
Να καταργηθούν οι αυξήσεις στο   τιμολόγιο της ΔΕΗ,να μην γίνουν νέες.

Η ΔΕΗ έκοψε…το οξυγόνο σε   ασθενή στη Λακωνία!!!
Η Επιτροπή Πολιτών Λακωνίας ενάντια στα χαράτσια – Ενεργοί πολίτες καταγγέλει ότι «την Τρίτη 27 Μαρτίου συνεργείο της ΔΕΗ μπήκε στην κατοικία συμπολιτών μας και με το πρόσχημα της ανάγνωσης του μετρητή , χωρίς καμία προειδοποίηση έκοψαν την παροχή ρεύματος, που έγινε αντιληπτή από την  διακοπή παροχής οξυγόνου στην ιδιοκτήτρια, που πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια…
Η έντονη και άμεση αντίδραση του ιδιοκτήτη-μέλους της Επιτροπής Πολιτών Λακωνίας Ενάντια στα χαράτσια,  είχε σαν αποτέλεσμα την επανασύνδεση του ρεύματος από το συνεργείο, ένας από το οποίο εκφράστηκε απρεπώς για την άρρωστη γυναίκα…
Το απαράδεκτο περιστατικό , σε πλήρη αντίφαση με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για οιονδήποτε λόγο, τρίτο (τουλάχιστον κατά τις πληροφορίες μας) στη Λακωνία τον τελευταίο καιρό, αφήνει έκθετη τη Διεύθυνση της ΔΕΗ Σπάρτης, που ακολουθεί αντιφατική και αδικαιολόγητη τακτική στο θέμα αυτό: άλλοτε δέχεται και άλλοτε όχι την πληρωμή της κατανάλωσης ρεύματος χωρίς το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) , άλλοτε δέχεται και διαπραγματεύεται τις οφειλές συμπολιτών μας με βάση κοινωνικά κριτήρια και άλλοτε όχι, και, αν και έχει διαβεβαιώσει τους συμπολίτες για το αντίθετο, δεν διστάζει να προβαίνει ακόμη και σε διακοπές.
Το πρόβλημα βέβαια προέρχεται από τα υψηλά κλιμάκια , με τις αντεγκλήσεις και μεταφορά ευθυνών από τη ΔΕΗ στο Υπουργείο Οικονομικών, και μόλις πρόσφατα με την αντιδικία ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΡΑΕ σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την ανακοινωθείσα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά …35%!!!!  μεσούσης της κρίσης.
Η αντικοινωνική αυτή στάση απέναντι στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν η αντιδρούν δίκαια στην σύνδεση του χαρατσιού με την παροχή ρεύματος, γίνεται ακόμη πιο προκλητική αν αναλογιστεί κανείς τις τεράστιες οφειλές μεγαλοκαταναλωτών, εταιριών κ.λ.π. στη ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ κ.λ.π., στους οποίους βέβαια δεν ακούσαμε να επιβάλλεται καμία διακοπή κοινωνικού αγαθού σαν το ρεύμα ή το νερό. ( Ενώ αντιθετα   η πρόσφατη διακοπή υδροδότησης  στα κεντρικά γραφεία των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπου στεγάζεται Ανοιχτό Πολυιατρείο και Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, είναι ένα ακόμη δείγμα της κυβερνητικής αναλγησίας...)
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της ΔΕΗ, και της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στους συμπολίτες μας, εκφράζει τη συμπαράσταση της σε αντίστοιχες κινήσεις πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα, και καλεί τους Λάκωνες να πλαισιώσουν τις πρωτοβουλίες μας για να αντιδράσουμε συνειδητά, μαζικά και αγωνιστικά σε όλες τις αντιλαϊκές-αντικοινωνικές  πολιτικές.
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
http://www.notospress.gr/index.php?c_id=15&n_id=5032

Ενημέρωση από την απόκρουση συνεργείου εργολάβων την Τετάρτη   28-03-12
από εδώ http://syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr/2012/03/28/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF/

Να αποκρούσουμε τα συνεργεία των εργολάβων σε κάθε γειτονιά!
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
Το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου η Συνέλευσή μας ειδοποιήθηκε για άλλη μια διακοπή ρεύματος στη γειτονιά της Καισαριανής. Άμεσα ειδοποιήθηκαν όλοι όσοι συμμετέχουν στο δίκτυο αλληλεγγύης και άμεσης δράσης που έχει οργανώσει η Συνέλευση ενάντια στις διακοπές του ρεύματος. Έτσι, περίπου 15 άτομα βρέθηκαν στο σπίτι και έκαναν άμεσα την επανασύνδεση σε συνεννόηση με τον ένοικο του σπιτιού.
Το δίκτυό μας ενημερώνεται συνεχώς για τις διακοπές που συμβαίνουν ώστε όχι μόνο να γίνεται η επανασύνδεση αλλά και να υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά από μέρους μας ώστε να αποτραπούν οι επόμενες. Και δικαιωθήκαμε!!!
Λίγη μόλις ώρα μετά, ειδοποιηθήκαμε από συναγωνιστές ότι στην συμβολή των οδών Σμύρνης και Χρ.Σμύρνης στην Καισαριανή, υπάρχει υπάλληλος του εργολάβου και διενεργεί διακοπή ρεύματος. οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο σχεδόν έσωσαν τον εργατοτεχνίτη της Γεωρροής Α.Ε (εταιρεία που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν…) που αναλαμβάνει τις διακοπές ρεύματος στις περιοχές μας, από τα χέρια ενός ανθρώπου που έσπευσε να υπερασπιστεί το δίκιο του εμποδίζοντας την διακοπή του ρεύματος. Γρήγορα, μαζευτήκαμε πάνω από 30 άτομα και απαιτήσαμε από τους 2 υπαλλήλους της Γεωρροής Α.Ε να μας παραδώσουν τις εντολές διακοπής που διαθέτουν καθώς και να ειδοποιήσουν άμεσα τον εργοδότη τους γιʼ αυτό που συμβαίνει. Παρά την αρχική τους άρνηση, γρήγορα κατάλαβαν ότι το δίκιο ήταν με το μέρος μας…όπως και οι περίοικοι που βγήκαν από τα σπίτια τους.
Μετά την παράδοση των εντολών διακοπής σπεύσαμε να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους που τους είχαν κόψει το ρεύμα καθώς και μʼ αυτούς που επρόκειτο να τους το κόψουν. Οι υπάλληλοι του εργολάβου έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες ενώ τους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα γίνουν ανεκτοί στις γειτονιές μας. Κατά την διάρκεια της διένεξής μας, ένα διοικητικό στέλεχος της ΔΕΗ ονόματι Αθήνης ζήτησε να «μιλήσει μαζί μας και να βρούμε μια λύση». Παράλληλα, μας απειλούσε εμμέσως ότι αν πάρουμε τις εντολές διακοπής θα…Ανώφελο! Οι εντολές είχαν ήδη παρθεί και ο μηχανισμός τους είχε απενεργοποιηθεί. Χάνοντας το ύφος του φουσκωμένου γάλου έκλεισε το τηλέφωνο…
Να σημειωθεί ότι οι διακοπές αφορούσαν οφειλόμενα ποσά λίγων εκατοντάδων ευρώ χωρίς να γίνεται σαφές αν πρόκειται για οφειλή της αξίας του ρεύματος ή του χαρατσιού. Διαχωρισμό που πλέον η ΔΕΗ αρνείται να κάνει ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές διακοπές ρεύματος.
Λίγο πριν το τέλος, να αναφέρουμε και το εξής αξιοσημείωτο. Λίγες ώρες μετά από τα γεγονότα αυτά, το τηλέφωνο της Συνέλευσης δέχτηκε κλήση από τον κ. Παναγιώτη Στρατικόπουλο, αναπληρωτή Διευθυντή της διεύθυνσης περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ. Ο κ. Στρατικόπουλος μας ζήτησε να κλείσουμε ραντεβού (!!!!!) ώστε να «δούμε τι μπορεί να γίνει»!!!! Είναι ξεκάθαρο ότι η αποφασιστικότητα του αγώνα μας έχει αρχίζει και δημιουργεί τα πρώτα σημαντικά ρήγματα. Ο κ. Στρατικόπουλος νομίζοντας ότι συνδιαλέγεται με κάποιους συνδικαλιστές ή πρωτοβουλίες που κλείνουν ραντεβού και παζαρεύουν τον αγώνα τους, θέλησε να μας προτείνει κάποια συνδιαλλαγή κάτω ή και πάνω από το τραπέζι. Εμείς από την πλευρά μας να του θυμίσουμε ότι είμαστε παλιοί γνώριμοι. Σε προηγούμενη παρέμβαση της Συνέλευσής μας στα γραφεία της Γεωρροής Α.Ε στη γειτονιά μας που έλαβε χώρα στις 21/11/2011, ο ίδιος απέναντι στις εκκλήσεις βοήθειας του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Γρ.Τζαμάκου απάντησε «κλείσε το μαγαζί σου και άστους να φωνάζουν!». Τι τραγική ειρωνεία! Μόλις μετά από λίγους μήνες, ήρθε η σειρά μας: Αφήστε να φωνάζουμε, κυρ-Παναγιώτη, αφήστε μας να φωνάζουμε…
Το ρεύμα είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Δεν το διαπραγματευόμαστε.
Να οργανώσουμε την συλλογική στάση πληρωμών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σήμερα, Παρασκευή 30/3, έγινε μία ακόμη επιτυχημένη μαζική παρέμβαση στη ΔΕΗ της λ. Αμφιθέας.
Πήραμε την πρωτοβουλία, ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης, να καλέσουμε σ’ αυτήν την παρέμβαση με δεδομένο ότι κάθε μέρα ενημερωνόμαστε για απανωτά κρούσματα αποκοπής ηλεκτρικού ρεύματος στις γειτονιές μας. Απευθυνθήκαμε στις συνελεύσεις των νοτίων προαστίων με τις οποίες έχουμε βρεθεί αρκετές φορές σε κοινές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα στη σημερινή να συμμετάσχουν επίσης συναγωνιστές από τη Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου Ζωγράφου, την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου, τη Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας και  την Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές και την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αργυρούπολης-Ελληνικού.
Οι άμεσοι στόχοι της παρέμβασης ήταν:
α) Η άμεση επανασύνδεση, με εντολή της ΔΕΗ, του ρεύματος σε δύο νοικοκυριά (στην Ηλιούπολη), χωρίς καμία επιβάρυνση τελών επανασύνδεσης κ.λπ. (Στη μία περίπτωση είχε πληρωθεί το ρεύμα χωρίς το χαράτσι, ενώ στην άλλη δεν είχε πληρωθεί ούτε το ρεύμα.)
β) Να απαιτήσουμε να μας δοθεί η λίστα με τις προγραμματισμένες για σήμερα αποκοπές ρεύματος στα νότια προάστια.
Και οι δύο στόχοι επετεύχθησαν.
Η λίστα που καταφέραμε και πήραμε ύστερα από πολλή πίεση αφορά τη σημερινή μέρα (κάθε μέρα βγαίνει καινούρια λίστα), θα σκαναριστεί  άμεσα από συναγωνιστή και θα σταλεί στα μέιλ των συνελεύσεων, ώστε να προλάβουμε ό,τι είναι δυνατόν…
Όπως σε κάθε παρέμβασή μας, έτσι και τώρα απαιτήσαμε:
α) να μην κόβονται ρεύματα γενικώς,
β) να μην κόβονται ρεύματα όταν δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι,
γ) να ανοίξει κάθε ΔΕΗ ταμεία όπου να πληρώνονται οι λογαριασμοί χωρίς το χαράτσι και να γράφεται ιδιοχείρως από τους υπαλλήλους ότι «εξοφλήθη το ρεύμα»,
δ) να μας κοινοποιείται η λίστα με τις εντολές αποκοπής,
ε) να αναλάβει καθένας από τη θέση του την ευθύνη που του αναλογεί και να αντισταθεί, ατομικά και συλλογικά, στην απάνθρωπη, αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Να μη δέχεται να υλοποιεί πτυχές αυτής της πολιτικής που περνούν από το χέρι του.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης
http://askilioupolis.espivblogs.net/

Απόπειρα διακοπής ρεύματος στην Ακ. Πλάτωνα
Στις 26 Μαρτίου, παρουσιάστηκε συνεργείο για διακοπή ρεύματος σε σπίτι μέλους της Λαϊκής Συνέλευσης.
Μένει στον Άϊ Γιώργη – Ακ. Πλάτωνα και ο πρώτος λογαριασμός που περιείχε το χαράτσι έληγε στις 7 Νοεμβρίου 2011.
Το χαράτσι δεν πληρώθηκε ούτε σε αυτόν, ούτε στον επόμενο με λήξη 5/1/2012 που περιείχε και τις δύο δόσεις, ούτε στον τελευταίο με λήξη 8/3/2012 που περιείχε πάλι ως ανεξόφλητο ποσό το σύνολο του χαρατσιού.
Το μέλος μας πήγε στη ΔΕΗ (Αριστείδου – Αθήνα) και μετά από αρκετή ταλαιπωρία (αρχικά δεν ήθελαν να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τους λόγους διακοπής) έμαθε τα εξής:
1. Από το ποσό που καταβλήθηκε για τον 1ο λογαριασμό κράτησαν ότι αφορούσε τη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα (δήμο, ΕΡΤ).
2. Το ποσό που καταβλήθηκε για τον δεύτερο και αντιστοιχούσε στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα, λένε, ότι το «κούμπωσαν» στον προηγούμενο λογαριασμό που θεωρείται ανεξόφλητος. Δηλ. για μέρος του χαρατσιού!
3. Το ποσό που καταβλήθηκε για τον τρίτο και αντιστοιχούσε, πάλι, στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα, λένε, ότι το «κούμπωσαν», ξανά, στον πρώτο λογαριασμό που θεωρείται ανεξόφλητος. Δηλ., ξανά, για μέρος του χαρατσιού!
Έτσι, εμφανίζεται το μέλος μας, να έχει πληρώσει περίπου το μισό της 1ης δόσης του χαρατσιού και να χρωστάει δύο ολόκληρους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ και με το εξώδικο δήλωνε πως δεν πληρώνει το χαράτσι.
Επειδή,
- Η συγκεκριμένη ενέργεια της ΔΕΗ αποτελεί εμπαιγμό σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, και στην ουσία κλοπή
- Η ΔΕΗ φαίνεται να μην παίρνει υπόψη της τα εξώδικα
- Η ΔΕΗ με βάση το ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει τους λογαριασμούς, απέκρυψε την ενέργεια στην οποία προχωρούσε (θα έπρεπε στον τρίτο λογαριασμό στη θέση «ανεξόφλητο ποσό» να εμφανίζεται ένα τελείως διαφορετικό ποσό που θα αντιστοιχούσε στα ποσά του ρεύματος – των υπόλοιπων και του χαρατσιού που χρωστούνται κατ΄ αυτούς, αλλά εμφανίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο συνολικό χαράτσι), και παραπλανεί πελάτη της με ψευδείς πληροφορίες.
Χρειάζεται στη Λαϊκή Συνέλευση να συζητηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρακτικής πριν εξαπλωθεί σε όλους.
Να συζητήσουμε αν θα προχωρήσουμε σε νέο εξώδικο για την κλεψιά ή σε ασφαλιστικά μέτρα, μια και δεν χαμπαριάζει από εξώδικα.
Το μέλος μας την Παρασκευή έχει συνάντηση με τον Παλαιολόγου, δικηγόρο που μας είχε ενημερώσει και συντάξει το εξώδικο, και θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση στη Λαϊκή Συνέλευση, την Κυριακή. Τώρα ξέρουμε. Όταν είμαστε ΜΑΖΙ μας φοβούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου