Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Στο κενό η απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζόμενων της «Forthnet - Netmed» - Συνεχίζουν την απεργία τους (ΦΩΤΟ)




Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν την εμφάνισή τους, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά τις διαμαρτυρίες των απεργών
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της εργοδοσίας της «Forthnet – Netmed» να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της επιχείρησης που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία διεκδικώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζόμενων, να σταματήσουν και να ακυρωθούν τα warning letters.
Η εργοδοσία αντέδρασε στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό ενώ άσκησε αφόρητη πίεση σε εργαζόμενους με τηλεφωνήματα που τους καλούσαν να μπουν για δουλειά, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι θέλει εργαζόμενους σκυμμένους και ανοργάνωτους που δεν αντιδρούν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της.
Όταν έγινε ξεκάθαρο, ότι η προσπάθεια αυτή δεν πέρασε, επιστράτευσε την αστυνομία. Κάλεσε τα ΜΑΤ στο κτήριο του Ταύρου όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν την απεργιακή συγκέντρωση, ενώ οι αστυνομικοί κατ' εντολή της εργοδοσίας, προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ταύρου τον πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ και δύο μέλη του επιχειρησιακού σωματείου, οι οποίοι αφέθηκαν λίγη ώρα αργότερα ελεύθεροι. Κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από το χώρο της συγκέντρωσης.
Οι εργαζόμενοι της Forthnet- Netmed», συνεχίζουν την 24ωρη απεργία τους, παραμένοντας έξω από το κτήριο του Ταύρου.
Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ σημειώνει: «Καταγγέλλουμε τη στάσης της εργοδοσίας και της αστυνομίας. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με ΜΑΤ και καταστολή θα χτυπήσουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Καλούμε σωματεία, λαϊκές επιτροπές και μαζικούς φορείς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της Forthnet με ψηφίσματα και συμπαράσταση στο χώρο της απεργίας».


πηγή: 902.gr

2 σχόλια: