Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους.


ΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των ρατσιστικών αντιλήψεων στις 19 Σεπτέμβρη

 
 
Σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων και πρακτικών καλεί η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ χαιρετίζει «τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους του λαού, που αγκάλιασαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους ξεσπιτωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες. Το κίνημα αλληλεγγύης έδωσε έτσι την καλύτερη απάντηση στην απόπειρα της Δημοτικής Αρχής, του δήμαρχου κ. Γαβότση, αλλά και των γνωστών ακροδεξιών στοιχείων να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής.

Το ίδιο επιχειρείται και τώρα, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Μετά την "παράσταση" που δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κυριάρχησαν οι εθνικιστικές κορόνες και οι ρατσιστικές κραυγές, τη σκυτάλη πήραν κάποια Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων, ορισμένα από τα οποία έχουν και προηγούμενο σχετικό ιστορικό.


Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους όσοι αντιλαμβάνονται τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες τέτοιων σκοταδιστικών πρακτικών να κινητοποιηθούν αποφασιστικά και να καταδικάσουν το δήμαρχο και τους πρωταγωνιστές αυτών των κινήσεων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπόλογη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα γκέτο της εξαθλίωσης και της βρώμας. Να απαιτήσουμε νέες ανοιχτές δομές φιλοξενίας, χώρους που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ταυτόχρονα να απαιτήσουμε:

- Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά.

- Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.

- Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.

- Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά: Εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά.

Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους.

Ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα».

902gr

4 σχόλια:

  1. εγω που είμαι ανεργος να φυγω απο την πατρίδα μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια πατριδα σου φιλε μου???δεν εισαι ρατσιστης,αγαπας ολο τον κοσμο,μπορει να μην εχεις σπιτι αλλα στ αρχιδια μας..οι προσφυγες εχουν!το παιδι σου δεν παει σχολειο αλλα παλι στ αρχιδια μας....του προσφυγα θα παει και ξερεις γιατι????γιατι αμα γαμησω τα παιδια του γειτονα ειμαι παιδεραστης,αμα γαμησω εσενα....χεστηκε ο γειτονας και δεν θα εχω προβλημα!ψοφα πουστη Ελληνα,οι λαθρομεταναστες-προσφυγες ομως αξιζουν μια καλυτερη ζωη γιατι ο θεος διδαξε αγαπατε αλληλους...οχι τους δικους σας!

      Διαγραφή
  2. Και οι πρόσφυγες άνεργοι είναι. Φροντίζει και η πατρίδα σου γι' αυτό. Αλλά όταν θα αρχίσουν να πέφτουν μπόμπες και στα δικά μας κεφάλια τότε κάτι τύποι σα και αυτούς που πήραν αυτού του είδους τις αποφάσεις θα τις καλωσορίζουν, στο όνομα της πατρίδας πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μονο σιγουρο στην ολη υποθεση ειναι οτι και οι "υπερ" και οι "κατα" των προσφυγων εχουν δικιο...κι αυτο γιατι ετυχε να ρθουνε μουσαφιριδες στο σπιτι μας την ωρα που καιγεται....και δεν ξερεις τι σκατα να κανεις,που να πρωτοπας.αν ερχοτανε πιο πριν η μετα δεν θα ειχαμε θεμα...αλλα τωρα ειναι θεμα...κι εχουμε και ολη την ευρωπη και τη γειτονια που κοιταει να μας πηδηξει με το συγκεκριμενο θεμα.ΣΚΑΤΟΥΠΟΘΕΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή