Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

27ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ


Στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά
Στις 6, 7 και 8 Ιούλη στην Πάτρα, με κατασκήνωση στον Αλισσό

Κόντρα στα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή μας, τους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα διατρανώσει φέτος το μήνυμά του στην Πάτρα, όπου θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 Ιούλη, με σύνθημα «Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά»!
Το κάμπινγκ του Διημέρου θα φιλοξενηθεί στον Αλισσό, η μεγάλη διαδήλωση του Διημέρου θα γίνει στην Πάτρα και θα αναπτυχθούν αντιπολεμικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ είναι ένας μοναδικός θεσμός, που φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα, που μοιράζονται τα όνειρά τους, συμβιώνουν στη φύση, διασκεδάζουν αλλά και διαδηλώνουν τα δικαιώματά τους για ένα μέλλον χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση. Ετσι και φέτος, θα διατρανώσουν ότι δεν ανέχονται να μετατρέπεται η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε ορμητήριο των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και να συμμετέχει στα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχτηκε ως προορισμός του φετινού Διημέρου η Δυτική Ελλάδα, όπου λειτουργούν τρία στρατιωτικά αεροδρόμια σε Αραξο (όπου συζητιέται η αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ), Ανδραβίδα και Ακτιο (όπου έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη «Awacs» του ΝΑΤΟ). Πρόκειται για θέσεις που αξιοποιούνται στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας, η οποία σημαίνει πιο μεγάλη εμπλοκή στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια και βάζει το λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας σε μεγάλους κινδύνους. Γιατί το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει, όπως θέλουν η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ να μας πείσουν, το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά διεξάγει πολέμους.


Ετσι λοιπόν οι νέοι στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα διατρανώσουν το δικό τους στίγμα: «Συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε»! Θα διατρανώσουν ότι η νεολαία δεν υποστηρίζει τα εγκληματικά σχέδια που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και όπως σημειώνει η ΚΝΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα για το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο:
 «Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Τώρα να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα των λαών:

-- Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο σύστημα που τον φέρνει όλο και πιο κοντά.

-- Καμία αλλαγή των συνόρων στην περιοχή μας και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-- Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών.
Οι λαοί να προτάξουν τα δικά τους ταξικά κοινά συμφέροντα απέναντι στους εκμεταλλευτές σε κάθε χώρα, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο φασισμό - εθνικισμό και το σύστημα που τους γεννά».

Φέτος που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ηρωικής Ιστορίας και η ΚΝΕ συμπληρώνει 50 χρόνια πλούσιας δράσης, η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να δώσει μαζικό, δυναμικό «παρών» στο Διήμερο, διαδηλώνοντας με γνήσιο πατριωτισμό, ο οποίος αποτυπώνεται στην πάλη για την απελευθέρωση του λαού από τον ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Γιατί το «όχι» των κομμουνιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι μέρος της πάλης κατά των αιτιών που τον προκαλούν, κατηγορηματική καταδίκη του καπιταλισμού. Είναι «όχι» στην πολιτική της αστικής τάξης, της κυβέρνησής της και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, συνέχεια της οποίας είναι ο πόλεμος. Γι' αυτό και η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία στον αγώνα με το ΚΚΕ, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, την εργατική - λαϊκή εξουσία!

Από το περσινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στα Γιάννενα      

 
 
 
 
Από το περσινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στα Γιάννενα

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου