Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι τον... Πινοσέτ έφτασε η ΝΔ στην πλειοδοσία σε αντιασφαλιστικές προτάσεις - Σχόλιο από το ΚΚΕ


Η αντιασφαλιστική πλειοδοσία της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ 
 
Η αντιασφαλιστική πλειοδοσία της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ 
 
Το αντιλαϊκό ασφαλιστικό σύστημα του... Χιλιανού δικτάτορα Πινοσέτ έφτασαν να επικαλούνται τα στελέχη της ΝΔ, στα πλαίσια της πλειοδοσίας τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος από τους δύο μπορεί να συνεχίσει καλύτερα την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση!

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, σε δήλωσή του στο News24/7 ανέφερε πως «θα ανατρέψουμε τον νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων κι από κει και πέρα θα δώσουμε την δυνατότητα της επικουρικής ασφάλισης, από έναν προσωπικό κουμπαρά. Ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το κεφαλαιοποιητικό σύστημα που ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, το εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή. Ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει και στην Αμερική».


Στην συνέχεια, με νεότερες δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του ως προς τον Χιλιανό δικτάτορα, χωρίς βέβαια να αλλάξει ούτε κεραία στο περιεχόμενό τους, αφού τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που αποτελούν στρατηγική της ΕΕ για να απαλλαγεί το κεφάλαιο και το κράτος του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ


Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις Καραγκούνη για το Ασφαλιστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:

«Η πλειοδοσία της ΝΔ σε αντιλαϊκές προτάσεις, φτάνοντας μάλιστα να μνημονεύει το ασφαλιστικό σύστημα του δικτάτορα Πινοσέτ, το μοντέλο του οποίου αποτελεί στρατηγική της ΕΕ, δείχνει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελεί για το λαό απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτεται ότι ο πραγματικός καβγάς της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ αφορά στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου που ματώνουν το λαό».

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης δήλωσε News 24/7 πως «θα ανατρέψουμε τον Νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων κι από κέι και πέρα θα δώσουμε την δυνατότητα της επικουρικής ασφάλισης, απο έναν προσωπικό κουμπαρά. Ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το κεφαλαιοποιητικό σύστημα που ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, το εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή. Ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει και στην Αμερική».

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Και πούσαστε ακόμα!
    Το τί έχουν να δουν τα αυτιά μας και νακούσουν τα μάτια μας!
    Διότι Πάντα και Πάντοτε στους Λακεδοραγιάδες του χώνει το "Σκονάκι" ο Εφέντης Τους το Διαβάζουν και το Εφαρμόζουν Δημοκρατικά με τον Βούρδουλα και με ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλάδα Νέα συνέχεια το ίδιο και τα ίδια ... και γιαυτό η Ελλάδα Είναι Τόσο ΝΕΑ που ο Τάφος Της ΘΑΝΑΙ μεγέθους Βρέφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή