Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Προσπαθούν να διαγράψουν χρέη μεγαλοοφειλετών!



Είναι η δεύτερη φορά που η διοίκηση του Δήμου προσπαθεί, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, να διαγράψει χρέη μεγαλοοφειλετών.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε ένα μήνα περίπου πριν τις Δημοτικές εκλογές (24/4 19).

Τότε είχαν φέρει έναν κατάλογο οφειλετών – με συνολική αξία οφειλών 66.363 ευρώ – ζητώντας τη διαγραφή αυτών των ποσών.
Ανάμεσα τους βέβαια υπήρχαν και οφειλέτες με μικρά ποσά, της τάξης των λίγων ευρώ, αλλά και οφειλέτες των 10.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της λίστας των οφειλετών ήταν ότι έκρυβαν τα ονόματά τους, όπως και τους λόγους για τους οποίους ζήταγαν την διαγραφή των χρεών τους.

Η άμεση αντίδραση των Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρση του θέματος. Όταν μάλιστα τους ζητήθηκε να δώσουν στοιχεία των οφειλετών, η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να το κάνει, στο όνομα δήθεν της «προστασίας των προσωπικών δεδομένων»!!!

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (25/7/19) έγινε η δεύτερη προσπάθεια.
Η ίδια λίστα οφειλετών (και πάλι ανώνυμη και χωρίς διευκρινήσεις) επανήλθε, “καμουφλαρισμένη” αυτή τη φορά με εκατοντάδες άλλα ονόματα μικροοφειλετών, με την ελπίδα ίσως να μην γίνει αντιληπτή ανάμεσα στις 284 (!!!) σελίδες ονομάτων της εισήγησης.

Για όλους τους μικροοφειλέτες υπήρχαν καταγραμμένα: όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ, διεύθυνση.

Για την συγκεκριμένη λίστα όμως των οφειλετών συνέχιζαν να κρύβουν τα ονόματα τους … για λόγους «προστασίας προσωπικών δεδομένων» !!!
Αυτή τη φορά προστέθηκε στη λίστα διαγραφής χρεών και μεγάλη ξενοδοχειακή επιχείρηση που λειτουργεί μέσα στα όρια του Δήμου (ύψος χρέους περίπου 7.000 ευρώ).

Η αντίδραση των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν άμεση, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να αποσύρουν το θέμα (για να το ξαναφέρουν όμως με την πρώτη ευκαιρία «πιο τεκμηριωμένα»).

Να θυμίσουμε πως εδώ και ένα χρόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να της δοθούν τα στοιχεία εννιά μόλις μεγαλοοφειλετών του Δήμου που χρωστούν πάνω από 1.600.000 ευρώ, και η διοίκηση του Δήμου αρνείται να τα δώσει, στο όνομα πάντα της «προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Την ίδια στιγμή για να εισπράξουν χρέη λαϊκών νοικοκυριών, έχουν πάρει μέτρα είσπραξης (διαταγές πληρωμών, κατασχέσεις, κλπ) σε 1342 νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες, ενώ στερούν την φορολογική ενημερότητα σε άλλες 5000 παρόμοιες περιπτώσεις.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου