Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Συντάξεις φτώχειας λαμβάνει το 51% των συνταξιούχων



Λιγότερα από 900 ευρώ το μήνα, όταν το όριο φτώχειας είναι 999 ευρώ, λαμβάνει η πλειοψηφία των συνταξιούχων στη Γερμανία, που ηγείται της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην ΕΕ επί δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, πάνω από 9,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι στη Γερμανία λαμβάνουν συντάξεις φτώχειας, με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών. Όπως γράφει η DW, η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει τον ισχυρισμό πως «δεν μπορεί οπωσδήποτε μόνο από το ύψος της βασικής σύνταξης να συναχθούν συμπεράσματα για τις ανάγκες ενός ατόμου και ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πιθανές πρόσθετες πηγές εσόδων. Δηλαδή, υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που έχουν μια χαμηλή σύνταξη και είναι φτωχοί. Υπάρχουν όμως και άλλοι που ο σύζυγος ή η σύζυγος διαθέτει υψηλό εισόδημα, ή υπάρχουν έσοδα από ενοίκια».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έρευνα του Ινστιτούτου Bertelsmann «καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ακόμη και εάν συμπεριληφθούν εκτός από τη σύνταξη και όλες οι άλλες πιθανές πηγές εσόδων, η φτώχεια στους ηλικιωμένους θα αυξηθεί: Ένας στους πέντε συνταξιούχους (20%) στη Γερμανία, που θα βγει μεταξύ το 2031 και 2036 στη σύνταξη, θα απειλείται από τον κίνδυνο της φτώχειας».

902gr

2 σχόλια:

  1. Βρέ φιλαράκια τί εμμονές με την ΟΔΓ!

    Ίσως αυτό είναι ώστε να μην βλέπετε το ... φεγγάρι αλλά το ... δάκτυλο/Γερμανία!

    Στο διαταύτα:
    Προεξοφλώ εκ των προτέρων ότι τα συντροφάκια σας αναλυτές δεν έχουν γνώση της γερμανικής κοινωνίας και συνάμα της εσωτερικής και εξωτερικής της πολιτικής! Διότι απλά έχουν προκάτ αντιλήψεις και δεν έχουν γνώσεις της γερμανικής γλώσσας ούτε είναι "περπατημένα" στην Γερμανική κοινωνία και άρα της κοινωνικής πολιτικής αντίληψεις! Άλλο πράγμα η θεωρία και άλλο η πράξη/κοινωνία!
    Γιατί λέτε 51% φτώχεια στους συνταξιούχους;; Μπορεί να ναι 65% ή 42%!! Άρα ΤΑ στοιχεία τα έχεται από την "γερμανική πολιτική" που βρίζεται έστω και πολιτικά! Επίσης γιατί μιλούν ΟΛΟΙ για τους "Συνταξιούχους";; Μόνο Συνταξιούχοι υπάρχουν στην κοινωνία (π.χ. Ελληνική/Γερμανική);; Μα και αλλά οι Συντάξεις ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΗ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ με το εργασιακό δυναμικό μιας χώρας μέσα στα στιγνά καπιταλιστικά πλαίσια και δεδομένα! Γιατί δεν μιλάτε για Τίς λεγόμενες "δημιουργικές" ηλικίες που περιμένουν αγρίος να εκμεταλλευτούν να ξεζουμισθούν;;

    ΤΟ ότι τα συντρόφια σας δεν έχουν σχέση με την χώρα που "κρίνουν" φαίνεται επίσης στο ότι κατηγορούν την ακροδεξιά την AfD ενώ δεν βλέπουν και δεν γνωρίζουν ότι ο Ναζισμός στην ΟΔΓ έρχεται δυναμώνει διαμέσου των ... ΠΡΑΣΙΝΩΝ (Grünen Alternative)!

    Αυτά λοιπόν! Ξέχασα να πω ότι στην Μποτσάβα και στην Μπιάφρα η φτώχεια στους συνταξιούχους είναι 234.4% και 289.6% ανάλογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημείωση: Ποτέ δεν πέρνουν "στοιχεία" από "δομές" ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ και ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ όπως παίρνουν τα "συντρόφια" σας από την Bertelsmann! Επιβεβαίωση στο έπακρον ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΓ!!


      ΥΓ. Εδώ δεν ξέρεται τί τρέχει στην Χώρα μας την Ελλάδα μιλάτε και αναλύεται την Γερμανική Κοινωνία/Πολιτική;;; Ξαναδιαβάστε Μάρξ/Λένιν/Κάστρο-Τσέ και αφήστε τίς Αντιγραφές σας από την κάθε Bertelsmann!!! (Βρέστε τας σχέσεις Bertelsmann und Lehman(n)* Bros.

      *Το όνομα Lehmann είναι Γερμανικό και γράφεται με 2 "n"! Αλλά όταν "μετανάστευσαν" στην ΗΠΑ αφαίρεσαν το 1 "n" Τους για συγκεκριμένους λόγους! Θυμίζουμε αλλά Ελληνικά ο "Μαύρη Μέρα 25" ο Γιάννης "Μας" αφαίρεσε και ΑΥΤΟΣ ΤΟ 1 "ν" από το "ΓΙΑΝΝΗΣ"!!! Σύμπτωση;;; ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΌΧΙ!!!

      ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΟΔΙΝΗ ΌΛΩΝ ΣΑΣ (και στα φιλαράκια συντροφάκια!)!

      Διαγραφή