Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα μέτρα κατά της Κούβας από τις ΗΠΑΗ εικόνα δείχνει την κίνηση των σκαφών σε πραγματικό χρόνο μέσω του συστήματος GPS στη σελίδα Marine Traffic (https://www.marinetraffic.com/).
 

 
Πριν λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της Κούβας Díaz-Canel σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν το οικονομικό τους εμπάργκο κατά της Κούβας, το οποίο συνεχίζεται εδώ και πάνω από 60 χρόνια, προκειμένου να στραγγαλίσουν οικονομικά το νησί.

Στο εξής,λοιπόν, τα δεξαμενόπλοια και οι ναυτικές εταιρείες που θα προσεγγίζουν τα λιμάνια της Κούβας θα υφίστανται οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ ή δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται εμπορικά με αυτές.

Οι συνέπειες είναι αυτονόητες. Οι πλοιοκτήτες, μπροστά σ’ ένα τέτοιο δίλημμα, προτιμούν να βγάλουν την Κούβα από προορισμό τους για να μην χάσουν την αγορά των ΗΠΑ.

Εχει ιδιαίτερη σημασία να εξηγούμε τι ακριβώς συμβαίνει, επειδή σε πολλά άρθρα ή σχόλια του διεθνούς Τύπου το πρόβλημα των ελλείψεων στην Κούβα αποδίδεται στην κυβέρνηση του νησιού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου