Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Οι πλημμύρες ανέδειξαν ξανά τις ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

«Η χθεσινή κακοκαιρία και τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν σε περιοχές των δήμων Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου, Ωραιοκάστρου καθώς και στην Περιφερειακή Οδό ανέδειξαν, για ακόμα μια φορά, τις σημαντικές ελλείψεις βασικών υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και την απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής θωράκισης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης» σημειώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «αυτές οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μια πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο και από την άλλη στερεί από το λαό βασικές υποδομές στην κατοικία, στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.


Μια πολιτική που ιεραρχεί και χρηματοδοτεί έργα, κατά προτεραιότητα, για την ενίσχυση (άμεση και έμμεση) της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο των κατασκευών και όχι μόνο.

Τα όσα γίνονται στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι "σταγόνα στον ωκεανό" των μεγάλων ελλείψεων.

Συνολικά τα έργα αντισεισμικής - αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής θωράκισης, οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στα "αζήτητα" του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του ΕΣΠΑ, των τεχνικών προγραμμάτων δήμων και περιφέρειας.

Σε αυτή τη φάση είναι κρίσιμο ο λαός με τη πάλη του να διεκδικήσει πόρους από κράτος - περιφέρεια - δήμους για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε σχολικές, οδικές και άλλες υποδομές.

Να καταγραφούν οι ζημιές και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και αποζημίωσης στο 100% των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

Να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός των ρεμάτων, να μελετηθεί το θέμα που προέκυψε με την Περιφερειακή Οδό κ.λπ.

Η ολοκληρωμένη προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων, προϋποθέτει τη σύγκρουση με τις αιτίες που δημιουργούν αντίστοιχα προβλήματα.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης υδάτινων πόρων και προστασίας από πλημμύρες έχει σαν προϋπόθεση ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου