Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Αντιδραστικές κραυγές


Οπως η βδελυρή κολοβή οχιά, έτσι συνεχίζει τις επιθέσεις σε βάρος του ΚΚΕ ο γνωστός αντικομμουνιστής Θ. Τζήμερος. Αυτή τη φορά τόλμησε να πιάσει στο στόμα του το «Σπίτι του Αγωνιστή», μιλώντας για «κομματικό ιδιωτικό γηροκομείο» που φιλοξενεί «ιδρυματοποιημένους κομματικούς υπαλλήλους». Φτάνει πια ο αντικομμουνιστικός οχετός. Το «Σπίτι του Αγωνιστή» είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα αναγνωρισμένο από τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας - Πρόνοιας. Λειτουργεί έξω από κάθε κερδοσκοπική επιδίωξη. Φιλοξενεί, κυριολεκτικά αγκαλιάζει ηλικιωμένους αγωνιστές που πάλεψαν σε όλη τους τη ζωή μέσα από τις γραμμές του λαϊκού κινήματος. Το «Σπίτι του Αγωνιστή» δεν είναι μια «αποθήκη ψυχών», αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, που πέρα από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, εξασφαλίζει στους φιλοξενούμενούς του την ηθική και πνευματική βοήθεια, τη διατήρηση της κοινωνικότητας της ζωής τους, με πλούσια δραστηριότητα μέσα και έξω από το ίδρυμα. Γι' αυτό ενισχύεται και εθελοντικά από πολλούς ανθρώπους, φορείς, και την Περιφέρεια Αττικής, που αναγνωρίζουν την προσφορά του. Η ενίσχυση του «Σπιτιού του Αγωνιστή» από το λαό θα συνεχιστεί παρά τους κρωγμούς των αντιδραστικών. Η ηθική ανωτερότητα δεν πρόκειται να μολυνθεί από τέτοιες επιθέσεις.

Ολα... 
 
Οταν πριν από λίγες μέρες ο Ελληνας ΥΠΕΞ έθεσε στον γγ του ΟΗΕ το ζήτημα της αυθαίρετης συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης, ο Γκουτέρες τού απάντησε ότι «θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους αντίληψη». Τι σημαίνει αυτό; Είτε ο ΟΗΕ «στρίβει διά του αρραβώνος» για να μην πάρει θέση, είτε σκοπεύει να γνωμοδοτήσει επί της ουσίας, καταθέτοντας την «αντίληψη» των νομικών του υπηρεσιών. Αν ισχύει το δεύτερο, όπως άφησε να εννοηθεί ο Ελληνας ΥΠΕΞ, τότε είναι βέβαιο ότι η γνωμοδότησή του θα έχει ιδιαίτερο βάρος στις εξελίξεις και σε οποιαδήποτε μελλοντική διαπραγμάτευση για το καθεστώς στην Ανατ. Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το παζάρι συνεχίζεται εντατικά στο παρασκήνιο και σε πολλά επίπεδα, διαμορφώνοντας σιγά σιγά το έδαφος για ευρύτερες διευθετήσεις στην περιοχή. Αυτό επιβεβαιώνει και η στάση του ΟΗΕ.

... στο τραπέζι
 
Κι όχι μόνο αυτή: Την περασμένη Τρίτη, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι γνωρίζει για τις επαφές Τουρκίας - Ισραήλ, με αντικείμενο τη χάραξη ενός αγωγού που θα συνδέει τις δυο χώρες και θα μεταφέρει το αέριο της περιοχής στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα ήμασταν πολύ ευτυχείς αν υπήρχε δυνατότητα να συζητήσουμε με την Τουρκία για να βρούμε έναν τρόπο συνεννόησης (...) αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω τρίτων χωρών και μέσω διαδικασιών οι οποίες θα έχουν σχέση με τις διμερείς ή τριμερείς σχέσεις που έχουμε εμείς (...) η πολιτική της Τουρκίας για προσέγγιση άλλων χωρών, π.χ. του Ισραήλ, σίγουρα δεν μας ανησυχεί. Αντίθετα, βλέπουμε ότι θα μπορούμε μέσω του Ισραήλ να μιλήσουμε με την Τουρκία». Ολα στο τραπέζι λοιπόν, για «λύσεις πακέτο» με αμερικανοΝΑΤΟική σφραγίδα, που επιβάλλουν λαϊκή επιφυλακή και αγωνιστική εγρήγορση. Απέναντι και στην «ομοψυχία» των αστικών κομμάτων, που σπρώχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, λιβανίζοντας τους «συμμάχους» σε ΝΑΤΟ - ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας στα βρώμικα σχέδιά τους.

Δηλητηριώδη
 
Σαν τα δηλητηριώδη για το λαό μανιτάρια, ξεφυτρώνουν ξανά, την περίοδο ακριβώς που δρομολογούνται μια σειρά πολύ επικίνδυνα σχέδια σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, με σφραγίδα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τα διάφορα «προοδευτικά» ψαλτήρια της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής και όσοι αναλαμβάνουν να φορέσουν «αριστερό» μανδύα στο κάλπικο δίλημμα που θέτουν στο λαό τα αστικά επιτελεία: «Επώδυνος συμβιβασμός και συνεκμετάλλευση ή πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία;». Ετσι, τα «τζιμάνια» πιάνουν και πάλι δουλειά, κοβοράβοντας καταπώς τους βολεύει τις κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ, για να παρουσιάσουν ότι υπερασπίζεται τάχα τις θέσεις της αστικής τάξης, και την ίδια ώρα κάνουν προσπάθεια να παρουσιάσουν ως τάχα «διεθνισμό» τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Σχέδια «διευθετήσεων» που όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την ειρήνη και τη σταθερότητα για τους λαούς, αλλά βάζουν τα θεμέλια για ακόμα οξύτερους ανταγωνισμούς και κινδύνους. Εκεί συναντιέται ο κοσμοπολιτισμός τους, στον οποίο φοράνε προβιά «διεθνισμού», με τον εθνικισμό: Στην προώθηση των συμφερόντων της αστικής τάξης και των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Πρόκειται άλλωστε για τους ίδιους που το προηγούμενο διάστημα έκαναν πλάτη στις αθλιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν παρουσίαζε την αμερικανοΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών ως... αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική και άλλα τέτοια φαιδρά, με τα οποία γελούσαν μέχρι και τα ντουβάρια στα κεντρικά του ΝΑΤΟ.






Ριζοσπάστης   Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου