Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Bροντερή απάντηση στους φασίστες δολοφόνους - Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα (ΦΩΤΟ)



Βροντερή απάντηση έλαβαν το πρωί του Σαββάτου στην Κόνιτσα, οι θρασύδειλοι φασίστες που πριν λίγες μέρες επιτέθηκαν ύπουλα μέσα στο σκοτάδι σε ανήλικους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που φιλοξενούνται σε δομή στην περιοχή.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αγωνιστές από την περιοχή και τρεις φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Κόνιτσα, δείχνοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα.

Οι φασίστες δολοφόνοι, φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν με ρόπαλα κατά των ανηλίκων προσφύγων που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ της Κόνιτσας. Αποτέλεσμα της επίθεσης που έγινε την περασμένη Κυριακή ήταν να προκληθούν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί σοκ ακόμη ένας. 
Οι τραυματίες διέμεναν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας και μετά την επίθεση διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.


Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν την θερμή υποδοχή των προσφύγων, που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο για να διαδηλώσουν πως τα χτυπήματα των φασιστών δεν τους φοβίζουν.

Το παρόν στο συλλαλητήριο έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Πρέντζας και ο υποψήφιος δήμαρχος Κόνιτσας Τάκης Σδούκος που απηύθυναν χαιρετισμό.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, από την πλευρά της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ έκανε η Μαρία Ανδρεάδου η οποία ανάμεσα σε άλλα τόνισε τα εξής:

«Ο λαός της Κόνιτσας είναι λαός φιλόξενος και ξέρει καλά τι σημαίνει μετανάστευση και πόλεμος. Είναι στο χέρι του να απομονώσει αυτούς τους φασίστες που ήρθαν να ρίξουν το δηλητήριο τους στις συνειδήσεις των ανέργων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας στη περιοχή. 

Δεν ήρθαν εδώ για να σας προστατεύσουν από τους ''κακούς ξένους'' όπως λένε, αλλά για να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή που σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται, να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο των δυσκολιών που βιώνετε. Αυτοί που χτες χτύπησαν τα προσφυγόπουλα είναι οι ίδιοι που θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν αύριο και τα δικά σας παιδιά που θα διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή. 

Δεν τους φοβόμαστε. Ο λαός θα σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στο φασισμό αλλά και στο σύστημα που τον γεννά. Η οργανωμένη πάλη ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, το δυνάμωμα του ΚΚΕ είναι η απάντηση που τους ταιριάζει».
 
 

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες


Τα στοιχεία των τεσσάρων δραστών της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για έναν 30χρονο που φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και τρεις 17χρονους.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε βάρος των δραστών σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου