Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την Κούβα

 

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει και απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να συμπεριλάβει για άλλη μια φορά την Κούβα στον μονομερή κατάλογο κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Αυτή η κυνική και υποκριτική ενέργεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ στοχεύει στην επιβολή νέων καταναγκαστικών μέτρων εναντίον ενός λαού και μιας χώρας που υπερασπίζεται εδώ και 62 χρόνια το δικαίωμά τους να καθορίσουν το μέλλον τους.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός με τις μακρόχρονες ανατρεπτικές ενέργειες, τις παρεμβάσεις και κάθε είδους κυρώσεις και αποκλεισμούς, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τις φιλοδοξίες του να επιβάλει ένα καθεστώς όπως ήταν πριν από τον θρίαμβο της κουβανικής επανάστασης το 1959. Αυτή η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ αποτελεί επίσης ένα μέσο για τη δυσφήμιση της Κούβας, μιας χώρας που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους λαούς στον κόσμο. Η γνήσια και ανιδιοτελής αλληλεγγύη που επέδειξε από την αρχή της επανάστασης η Κούβα απέναντι στους λαούς του κόσμου είναι τεράστιας σημασίας.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στον κόσμο δεν έχουν κανένα ηθικό ούτε πολιτικό ανάστημα να κρίνουν και να χαρακτηρίζουν μια χώρα όπως η Κούβα. Η απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αποτελεί πράξη εκδίκησης απέναντι σε μια χώρα που αρνείται να υποκύψει στις απαιτήσεις του ιμπεριαλισμού και ένα απειλητικό μήνυμα προς άλλους λαούς στον κόσμο.

Ως ΠΣΕ δεν εκπλησσόμαστε καθόλου από αυτήν την εξέλιξη, ούτε έχουμε την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι αντικατοπτρίζει τις συνεχείς και διαδοχικές πολιτικές περισσότερων από 10 κυβερνήσεων των ΗΠΑ (Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατών) εναντίον του λαού της Κούβας, όπως συνέβη με δεκάδες ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων όλα αυτά τα χρόνια σε όλο τον κόσμο, πάντα με το πρόσχημα της "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας", όταν οι λαοί του κόσμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ο ιμπεριαλισμός, οι μηχανισμοί και οι πρόθυμοι βοηθοί του που τρομοκρατούν τους λαούς.

Το ΠΣΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του να καταγγείλουν αυτήν την ενέργεια των ΗΠΑ και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στον γενναίο λαό της Κούβας».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου