Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Στεντόρειο «ΟΧΙ» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από τον ελληνικό και τους άλλους λαούς (VIDEO)


 
 

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ο θάνατος και η καταστροφή ξεπηδούν μέσα από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επισήμανε σε παρέμβασή του ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Φλεβάρη, στο κανάλι «Open TV».

Υπενθύμισε ότι τριάντα χρόνια μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την ανατροπή του σοσιαλισμού, όταν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις πανηγύριζαν, μόνο το ΚΚΕ έλεγε ότι ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια ούτε στην Ευρώπη, ούτε σε όλο τον κόσμο.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που ζούμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, των αγορών, των πρώτων υλών, των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.

Σημείωσε πως από τη μία πλευρά έχουμε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που στηρίζουν μία αντιδραστική κυβέρνηση στην Ουκρανία με παραστρατιωτικούς και φασιστικούς μηχανισμούς, με στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για την περικύκλωση της Ρωσίας. Από την άλλη, έχουμε μία καπιταλιστική Ρωσία που προωθεί τα δικά της σχέδια για την καπιταλιστική ενοποίηση χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Υπενθύμισε ότι επί δεκάδες χρόνια, στις συνθήκες του σοσιαλισμού, οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας ζούσαν ειρηνικά και αδελφωμένα, γεγονός που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν σήμερα επιστρατεύοντας τον αντικομμουνισμό.

Καταλήγοντας τόνισε πως οι λαοί χρειάζεται να σηκώσουν στεντόρεια φωνή και να πουν «ΟΧΙ» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις των χωρών τους και στην Ελλάδα να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που στηρίζουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα στις πολεμικές επιχειρήσεις τους, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου