Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ηχηρό μήνυμα «Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί - Στον πόλεμο καμιά συμμετοχή» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

«Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί - Στον πόλεμο καμιά συμμετοχή», βροντοφώναξε το βράδυ της Παρασκευής ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη μαζική και μαχητική συμμετοχή του στην αντιπολεμική κινητοποίηση που οργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία αρχικά προς το ρώσικο προξενείο και στη συνέχεια προς το αμερικανικό με το κεντρικό πανό να σημαίνει «Συναγερμός! Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Έξω η Ελλάδα από το σφαγείο».

 
 

Στην ομιλία της, στη συγκέντρωση, η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα της όξυνσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, με επίκεντρο πρώτα απ' όλα τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Παρουσίασε ποιοι συγκρούονται στην Ουκρανία και τόνισε ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ο θάνατος και η καταστροφή που προκαλεί, ξεπηδά αναπόφευκτα μέσα από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Ανέδειξε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη συμμετοχή της στο πλιάτσικο και την αναδιανομή της «πίτας» που γίνεται με νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών.

Επίσης ανέδειξε τις ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που δρομολόγησαν την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη. Συνολικά τη μετατροπή όλης της Βόρειας Ελλάδας σε «πύλη εισόδου» επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών προς τα Βαλκάνια και ευρύτερα.

Στάθηκε στο γεγονός ότι έτσι η χώρα μας γίνεται «θύτης» άλλων λαών, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να γίνει και «θύμα», αφού αυτόματα γίνεται στόχος πιθανών αντιποίνων, όπως ήδη έχει προειδοποιήσει η Ρωσία για την Αλεξανδρούπολη και τις άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Κάλεσε τον λαό της περιοχής να επαγρυπνεί. Διαμήνυσε ότι «όπως και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1999, θα αντιδράσουμε σε κάθε προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της, η Κεντρική Μακεδονία, να μετατραπούν και σε αυτή τη φάση σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς τις εμπόλεμες περιοχές εκτός συνόρων». Και θύμισε ότι έτσι κι αλλιώς στη Θεσσαλονίκη, εδρεύει ΝΑΤΟικό στρατηγείο με συγκεκριμένο καταμερισμό στην προώθηση επιθετικών σχεδίων.

Τέλος σημείωσε ότι απάντηση στην εκμετάλλευση και στη βαρβαρότητα, στη φτώχεια και στους πολέμους είναι η πάλη των λαών για μια ριζικά διαφορετική προοπτική, το σοσιαλισμό, που θα μας απαλλάξει από τις αιτίες που γεννούν τα βάσανα, στις κρίσεις, οδηγούν στον όλεθρο του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

 
 

Με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε, λαός και νεολαία, κατήγγειλαν ότι «για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς, οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς», «ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν». Απαίτησαν «να σταματήσει τώρα η εμπλοκή, έξω απ' την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί», «Έξω το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις». Διαδήλωσαν «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και διαμήνυσαν ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

 
 

Έξω από το ρώσικο και το αμερικανικό προξενείο βροντοφώναξαν «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών - Μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» και «Διέξοδο στον πόλεμο θα δώσει ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός».

1 / 16

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου