Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Σαν χάρτινος πύργος

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέουν τα «αφηγήματα» και ο εφησυχασμός που σπέρνουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, ότι η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας προσφέρει τάχα «σιγουριά» στον λαό και «συλλογική ασφάλεια», στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δείχνουν ότι τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται.

Αυτό που χτες παρουσιαζόταν ως «δύσκολο να συμβεί», σήμερα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Ηταν θέμα χρόνου, με το εύφλεκτο υλικό που συσσωρεύουν χρόνια τώρα οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, να ανάψει η φωτιά του πολέμου.

Με την επέμβαση στην Ουκρανία, η αστική τάξη της Ρωσίας υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων της από τη ΝΑΤΟική περικύκλωση που τα απειλεί. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η Ουκρανία δεν βρίσκεται καθόλου μακριά...

Αυτό το ξέρουν καλά το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε στρατιωτικό «κόμβο» απέναντι στη Ρωσία και σε ορμητήριο για ΝΑΤΟικές εφορμήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στον επικίνδυνο ΝΑΤΟικό σχεδιασμό δεν είναι μονόπρακτο έργο. Είναι στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης και την υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωατλαντικού «τόξου», μπερδεύοντας τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες.

Σε Ευρώπη και Βαλκάνια, η Ελλάδα αναλαμβάνει αναβαθμισμένους ρόλους, στο πλαίσιο της «στρατιωτικής κινητικότητας» του ΝΑΤΟ, για την ταχύτερη μετακίνηση δυνάμεων προς ανατολάς.

Κομβικό ρόλο σε αυτό παίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που εξελίσσεται σε «Σούδα του Βορρά», με τις υπογραφές τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαπραγματεύτηκε τη «Στρατηγική Συμφωνία» με τις ΗΠΑ, πριν ψηφιστεί στη Βουλή.

Για τα συμφέροντά της, η αστική τάξη μετατρέπει τη χώρα σε θύτη και τον ελληνικό λαό σε θύμα των ανταγωνισμών. Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος να αποτελέσει η Ελλάδα στρατιωτικό στόχο...

Είναι και οι συνέπειες που υφίσταται ο λαός από την όξυνση των ανταγωνισμών, που αποτελεί και την αιτία του πολέμου: Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στην Ενέργεια, το βάθεμα της ενεργειακής φτώχειας, οι βαριές επιπτώσεις για τους βιοπαλαιστές αγρότες από τις κυρώσεις ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, οι κίνδυνοι που μεγαλώνουν για τα κυριαρχικά δικαιώματα, στο όνομα της «ΝΑΤΟικής συνοχής».

Καμία επανάπαυση λοιπόν! Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την εμπλοκή στα εγκληματικά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας!

Να κλείσει τα αυτιά του σε όσους θολώνουν τα νερά για τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους για τις σημερινές εξελίξεις. Σε όσους τον καλούν να διαλέξει ιμπεριαλιστικό πόλο, να νιώθει σίγουρος και ασφαλής με την επιλογή της αστικής τάξης για εμπλοκή στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό, να «ακουμπήσει» τις προσδοκίες του για ειρήνη και ευημερία σε μια «πιο ισχυρή ΕΕ» ή να στρατευτεί με τη Ρωσία ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Σε όσους παρουσιάζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των συμμάχων της ως δικά του συμφέροντα, καλώντας τον να στοιχηθεί στα εγκληματικά τους σχέδια, που οδηγούν σε νέες τραγωδίες.

Το σύνθημα «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας» να αντηχήσει παντού! Να δυναμώσει η πάλη για να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο λαός έχει τη δύναμη να καθορίσει τις εξελίξεις, χαράσσοντας τη δική του, αυτοτελή πορεία, μακριά και ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια. Βάζοντας στο στόχαστρο της αντεπίθεσης και της πάλης του το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς συμμάχους του, παλεύοντας να ανατρέψει την εξουσία του.

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου