Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Διαγκωνισμός με τη ΝΔ για το ποιος είναι ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε διαγκωνισμό με τη ΝΔ, για το ποιος είναι ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ, αναλώθηκε ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που είχε διαπραγματευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Συμφωνώντας επί της ουσίας με το περιεχόμενο της συμφωνίας που παραδίδει γην και ύδωρ στους Αμερικανούς για να προωθούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους, ο Αλ. Τσίπρας άσκησε κριτική για τα ανταλλάγματα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Θεωρώντας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι «πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της αναιρεί αυτό «το δόγμα που υπηρέτησαν πιστά πολλές και διαφορετικές κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια» και μετατρέπει τη χώρα σε στρατιωτική δύναμη, αποσιωπώντας ότι και στην πρώτη περίπτωση η Ελλάδα στο πλαίσιο της γεωπολιτικής αναβάθμισης του ρόλου της αστικής τάξης συμμετείχε και στήριξε μια σειρά ιμπεριαλιστικές ευρωατλαντικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ακόμα ότι εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ επιδεινώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, αποκρύπτοντας το γεγονός πως ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι αυτοί που την ενθαρρύνουν, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να την αποσπάσουν από την επιρροή της Ρωσίας για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Δήλωσε πως αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει να τροποποιήσει τη συμφωνία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εκμεταλλευθεί την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία μετά το αίτημα της Τουρκίας να ανανεώσει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό με την αγορά νέων F-16 από τους Αμερικανούς. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου