Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Υποκριτικά ευαίσθητοι, ειλικρινά ΝΑΤΟικοί

 

 

«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου». Αυτό το σύνθημα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, ήταν γραμμένο στα πανό του ΚΚΕ που αναρτήθηκαν στην Ακρόπολη.

Το αγωνιστικό μήνυμα της κινητοποίησης του ΚΚΕ εξέφρασε τα συναισθήματα, τις ανησυχίες και την αγωνία μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού που είναι ενάντια στον πόλεμο, δεν θέλουν η χώρα να εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις και σχεδιασμούς ξένους με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.

Η Ακρόπολη αποτελεί μνημείο που ακτινοβολεί την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Ωστόσο ορισμένοι, σεσημασμένοι και προβλέψιμοι, «ενοχλήθηκαν». Αναρωτιούνται τάχα αθώα: «Γιατί να χρησιμοποιείται το μνημείο της Ακρόπολης για επικοινωνιακούς λόγους;». Βέβαια, δεν είχαν τις ίδιες ανησυχίες όταν η Ακρόπολη μετατράπηκε σε φόντο για φωτογραφήσεις celebrity, όταν αξιοποιείται στις ετικέτες της «Coca-cola» ή ακόμα όταν -για διαφημιστικούς λόγους- η ίδια πολυεθνική παραμορφώνει τους κίονες του μνημείου σε «μπουκάλια» «Coca-cola» ξανά για διαφημιστικούς λόγους. Αντίθετα, τότε τους έτρεχαν τα σάλια για την «προβολή της χώρας»! Ας αφήσουν, λοιπόν, τα σάπια.

Οι ίδιοι που κάνουν τα πάντα για την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς -αυτό υπηρετεί και η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή- είναι οι ίδιοι που ενοχλούνται και με το μήνυμα του ΚΚΕ στην Ακρόπολη. Πολύ περισσότερο ενοχλούνται γιατί ξέρουν ότι σήμερα το ΚΚΕ χάλασε και το κλίμα ΝΑΤΟικής ομοψυχίας, αλλά και τον ευρωατλαντικό παροξυσμό που έχει κατακλύσει τα αστικά ΜΜΕ. Περαστικά τους.

«Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου