Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Νέα κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 4μελούς οικογένειας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Νέα κινητοποίηση έξω από συμβολαιογραφείο της Θεσσαλονίκης, όπου αναμενόταν να πλειστηριαστεί σπίτι 4μελούς οικογένειας συναδέλφου τους από την Τούμπα, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιούλη, το Σωματείο Επισιτισμού και άλλοι φορείς κάνοντας πράξη το σύνθημα «Κανένας μόνος, κανένας φόβος, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο πλειστηριασμός αφορά σε 4μελή οικογένεια στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης με γονείς με προβλήματα υγείας και μακροχρόνια άνεργους, που το σπίτι της πλειστηριάζεται για χρέη προς τράπεζα.

Πρόκειται για μια κατοικία ανώγεια 40 τ.μ., που το fund CEPAL αγόρασε από την Alpha Bank σχεδόν 4 χιλιάδες ευρώ και τώρα θέλει να το πλειστηριάσει στην τιμή των 40 με 43 χιλιάδων, όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής .

Ο σημερινός πλειστηριασμός αναβλήθηκε γιατί δεν υπήρξαν προσφορές.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφό μας μόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπρανίκας, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα θα είναι ανάλογες της επίθεσης που δέχεται η εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί όπως καταγγέλθηκε και από τους διαδηλωτές ότι στη σημερινή κινητοποίηση κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ακόμη και ΜΑΤ. «Δεν είμαστε εγκληματίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο γιος της οικογένειας και μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ. «Η δύναμή μας είναι ο οργανωμένος αγώνας και η αλληλεγγύη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «όπως εμείς δεν είμαστε σήμερα μόνοι, μόνη δεν πρέπει να μείνει καμία λαϊκή οικογένεια».  

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα θέσει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν επιτρέπεται να ξεσπιτώνονται λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των τραπεζιτών», είπε χαρακτηριστικά.

Στην κινητοποίηση βρέθηκαν σωματεία και φορείς της πόλης καθώς και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας (μέλος της ΟΓΕ).

 





902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου