Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο αυταρχισμός όλων των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)

 

 
 

Ο αυταρχισμός όλων των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αντιλαϊκή πολιτική, ξεκαθάρισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αφορμή την γνωστή κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία και την καταστολή, τόνισε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι η καλύτερη αφορμή για να νομιμοποιηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία την οποία κατάργησαν στην πράξη οι φοιτητές με τον αγώνα τους.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις για τη δράση κυκλωμάτων μέσα στις φοιτητικές εστίες, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Όσο για την καταδρομική επιδρομή στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου, στόχο είχε να τρομοκρατήσει τους φοιτητές, πρόσθεσε.

Επίσης, επισήμανε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι σαφέστατη: Η Αστυνομία πρέπει να προστατεύει τη ζωή και όχι να πυροβολεί εν ψυχρώ 16χρονα παιδιά, να χτυπάει το οργανωμένο έγκλημα και όχι απεργούς και διαδηλωτές.

Γι’ αυτό επανέλαβε την ανάγκη να να καταργηθούν οι κατασταλτικές ομάδες της Αστυνομίας ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, κλπ και να προσανατολιστεί η αστυνομία απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, «χωρίς να έχουμε αυταπάτες, γιατί σε ένα αστικό κράτος όλα αυτά είναι πολύ σχετικοποιημένα». 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου