Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Την Κυριακή η πορεία ειρήνης που θα ξεκινήσει από Γ' Σώμα Στρατού

 

 

Την Κυριακή 22 Μάη θα πραγματοποιηθεί η πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στο πλαίσιο των φετινών πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.

Στις 11 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού (επί της λεωφόρου Στρατού) και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη όπου θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών για την 59η επέτειο από τη δολοφονία του.

«Καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τις οργανώσεις των γυναικών και της νεολαίας, τους φορείς του λαού της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος, να ενισχύσουν τις δράσεις του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ειρήνης», σημειώνει η ΕΔΥΕΘ.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Ο κίνδυνος της επέκτασής του είναι μεγάλος. Τώρα παίρνουμε τη θέση μας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!» επισημαίνει και προσθέτει: «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Απαντάμε αποφασιστικά στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών που ευθύνονται για εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!

Πρόκειται για έναν άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, με το μάρμαρο να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μπει στο ψευτοδίλημμα να διαλέξει στρατόπεδο ληστή. Τόσο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όσο και η Ρωσία έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, που είναι ξένα και εχθρικά προς τις ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.

Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις! Να σταματήσει, να ματαιωθεί η οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί σε ιμπεριαλιστικές αποστολές».

 (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου