Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Νοσοκομείο Άργους: «Γεννάτε με δική σας ευθύνη»!

 

ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


 

«Η κάτωθι υπογεγραμμένη επίτοκος ενημερώθηκα επαρκώς και κατανοητά από τον εφημερεύοντα γυναικολόγο παρουσία της υπεύθυνης μαίας ότι σήμερα δεν εφημερεύει παιδίατρος και ως εκ τούτου η γέννηση επί απουσίας παιδιάτρου του παιδιού διατρέχει κινδύνους για τη ζωή του σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής και μου συστήθηκε η παραπομπή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παρά ταύτα επιθυμώ την εισαγωγή στη Μ/Γ κλινική του ΓΝ Αργολίδος ΝΜ Αργους και αναλαμβάνω εγώ προσωπικά τη συνδρομή δικού μου παιδιάτρου». 

Αυτό το αίσχος, με τη «βούλα» του υπουργείου, δίνουν στις ετοιμόγεννες να υπογράψουν λίγο πριν μπουν στην μαιευτική - γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου στο Αργος. Σε αυτή την κατάντια έχουν φέρει τα δημόσια νοσοκομεία και ιδιαίτερα τις παιδιατρικές κλινικές, ακόμα και τα μαιευτήρια, οι διαδοχικές κυβερνήσεις με την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις, με την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας. Αυτή τη βαρβαρότητα υπερασπίζονται όσοι μιλάνε για «αναβάθμιση της Υγείας μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» όπως η κυβέρνηση ΝΔ, και για «αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» αλά ΣΥΡΙΖΑ. 

Έτσι οι επίτοκες γυναίκες υποχρεώνονται είτε να έχουν το δικό τους προσωπικό ιδιώτη παιδίατρο (βάζοντας το χέρι στην τσέπη) ή να παραπεμφθούν σε άλλο νοσοκομείο, είτε να γεννήσουν με… ρίσκο και κίνδυνο για τη ζωή του παιδιού (κάτι που επισημαίνεται και στην υπεύθυνη δήλωση), αν η γέννα πραγματοποιηθεί εκεί και σημειωθεί οποιασδήποτε επιπλοκή!

Πρόκειται για πρόβλημα που οδηγεί καθημερινά επίτοκες γυναίκες σε νοσοκομεία εκτός νομού σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Κόρινθο ακόμη και Αθήνα, εφόσον σε όλη την Αργολίδα, υπάρχει μόνο ένας νοσοκομειακός παιδίατρος, στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, που καλείται να καλύψει ανάγκες σε όλο το νομό! Το ζήτημα απασχολεί για χρόνια, έντονα την τοπική κοινωνία, χωρίς μέχρι και σήμερα με ευθύνη των έως και σήμερα Κυβερνήσεων, Υπουργείου Υγείας και 6ης ΥΠΕ να βρίσκεται λύση, αντιθέτως με την κατάσταση να επιδεινώνεται δρομολογώντας και τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους.

«Η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία του νομού Αργολίδας, ειδικότερα το θέμα της έλλειψης των παιδιάτρων, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΌΛΩΝ των κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που επί δεκαετίες τώρα ,όσο και αν κάποιοι παριστάνουν ότι "πέφτουν από τα σύννεφα", έχουν τη πλήρη συναίνεση τους στην υποβάθμισή και παράλληλα ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας», τονίζει η ΤΕ Αργολίδας, επισημαίνοντας:

«Αυτή η τραγική κατάσταση, το να μην στελεχώνουν τα νοσοκομεία με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος σε παρακμή, ενός συστήματος που παρά την τεράστια εξέλιξη της ανθρωπότητας, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του λαού. Ενός συστήματος που δεν παίρνει φτιασίδωμα αλλά ανατροπή».

Η ΤΕ, καλεί τέλος το λαό του νομού «να παλέψει για την ζωή και την υγεία του, για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό, να μην συμβιβαστεί στην υποβάθμιση της!». 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου