Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δίκη συνδικαλιστών που όρθωσαν ανάστημα στο συνέδριο νοθείας του ΕΚ Κατερίνης


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, αναμένεται να δικαστούν σήμερα 15 συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, επειδή όρθωσαν ανάστημα κόντρα στην προσπάθεια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, το 2018, να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο νοθείας με αποκλεισμό εκλεγμένων αντιπροσώπων και απαίτησαν τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου ανοιχτού σε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας με καταστατικές διαδικασίες. Δικάζονται σε πρώτο βαθμό, με την κατηγορία της παράνομης βίας, 15 άτομα ενώ ακολουθούν και άλλες δίκες όπου συνολικά σέρνονται στα δικαστήρια τουλάχιστον 25 άτομα.

Οι 15 δικάζονται για την πρώτη απόπειρα της Διοίκησης του ΕΚ Κατερίνης να πραγματοποιήσει ένα νόθο συνέδριο, στις 15/9/2018. Η ΠΑΣΚίτικη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απέκλεισε από το Συνέδριο τους 6 αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» (ΣΙΥΝΠ). Και ταυτόχρονα επεδίωξε να στήσει ένα συνέδριο με αντιπροσώπους από μια σειρά σωματεία - φαντάσματα, που αναδείχθηκαν μέσα από διάτρητες εκλογικές διαδικασίες.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» (ΣΙΥΝΠ) ενόψει της σημερινής δίκης, σημειώνει ότι «πιστή στη γραμμή υπεράσπισης των εργοδοτικών συμφερόντων, η ομάδα της Διοίκησης του ΕΚΚ, επιδιώκει να τρομοκρατήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με ψευδείς κατηγορίες, στήνοντας ένα πλέγμα μηνύσεων με σκοπό να διαφυλάξει τους νόθους συσχετισμούς και να αναχαιτίσει την οποιαδήποτε τάση ριζοσπαστικής αντίδρασης των εργαζομένων και του λαού.

4,5 χρόνια από το προαναφερθέν συνέδριο, που έγινε με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, πίσω από κλειστές πόρτες, και χωρίς εργαζόμενους, η ομάδα της Διοίκησης του ΕΚΚ, κρατάει ακόμα σφραγισμένο με κορδέλα το ΕΚ, έχει πετάξει έξω από το φυσικό του χώρο το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ", ένα από τα μαζικότερα Σωματεία του νομού χωρίς καμία αιτία. Επιπλέον η αναλγησία τους ξεπέρασε κάθε όριο, αφού με μαφιόζικες μεθόδους (μια νύχτα αλλάξανε κλειδαριά), πετάξανε έξω ακόμα και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πιερίας, το οποίο στεγαζόταν στο χώρο επί 60 ολόκληρα χρόνια.

Εν ολίγοις, "αποφασίζομεν και διατάζομεν" ότι όποιος έχει άλλη άποψη, θα φιμώνεται...(!). Οταν αλλάζουν ή πρόκειται να αλλάξουν οι συσχετισμοί, τότε επιστρατεύεται ο αυταρχισμός, η νοθεία, η βία και τα ψέμματα,..»

Κάνει καθαρό ότι το Συνδικάτο, δε θα πάψει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για το δίκιο, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κόντρα σε «κλειστές» διαδικασίες, στην κατεύθυνση ακόμα μεγαλύτερης συσπείρωσης των εργαζομένων στα Σωματεία.

Και καταλήγει: «Η «στάση ευθύνης» που δήθεν κράτησε το ΕΚ στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ οι χώροι δουλειάς στενάζανε από κρούσματα, τα περί απεργιών που έφαγαν τα ψωμιά τους και συνολικά η σιγή νεκροταφείου που επιδιώκουν να επιβάλλουν, δε θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα βρεθούν στο προσκήνιο και τα δεκανίκια των μεγαλοεργοδοτών θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου